Petak je, a mi znamo gdje u gradu možete pojesti odlične lignje – u sendviču
Petak je, a mi znamo gdje u gradu možete pojesti odlične lignje – u sendviču

Petak je, a mi znamo gdje u gradu možete pojesti odlične lignje – u sendviču

Možete li petkom odoljeti prženim lignjama, posebno kada stigne toplo vrijeme koje vas odmah transportira na neko lijepo mjesto uz more? Ni mi! Ponuda liganja petkom preko dostavnih je servisa zaista bogata, ali ako živite i radite u metropoli, toplo vam preporučujemo šetnju do Proofa 33 u Ilici. Ova mala proizvodnja s velikim receptima i jedinstvenim okusima, prije tjedan dana u ponudu je uvela pržene lignje u ciabatti s miso majonezom. Kako su poznati po kreativnim jelima koja nas uvijek oduševe okusima, zaputili smo se isprobati i lignje u sendviču. Poslužuju ih uz pjenušac, dakle – riječ je o savršenoj brunch kombinaciji za sunčani petak.

Proof 33_lignje 2
Proof 33_lignje GIF (2)

Ciabatta je odlična! 

Tijesto za ciabattu u Proofu 33 izrađuju slično kao i za pizzu po kojoj su već poznati. Koriste dvije vrste brašna, a tijesto fermentira 45 sati. Potom ga razvijaju i peku. Tijesto se ovdje iznimno cijeni i misli se na svaki detalj. Uostalom, izraz proofing, po kojemu je ovaj objekt dobio ime, na engleskom označava proces “dokazivanja” aktivnosti kvasca u tijestu tijekom njegova dizanja, čime se provjerava je li tijesto dovoljno naraslo za pečenje.

Pržene lignje poslužuju u ciabatti uz dodatak sezonske salate, rajčica i veganske miso majoneze. Već pri prvom zagrizu svidjela nam se i pikantnost samog jela, što postižu himalajskom solju kojoj je dodan chilli i ananas.

Proof 33_lignje GIF
Proof 33_lignje GIF (4)

Ako ste ljubitelj drugačijih recepata te ako ste se već oduševili njihovom pizzom i sendvičima u focacci, i ovo će vam se jelo svidjeti. Jedna porcija stoji 8 eura i moguće ju je kupiti samo u njihovoj trgovini u Ilici 33 petkom od 11 do 15 sati.

Osim liganja, Proof 33 uveo je još jednu novost – odnedavno poslužuju i specialty coffee u suradnji s tvrtkom Hug & Punch. Nude sve od espressa, cortada, americana, do flat white kave tako da je ujutro ovdje zgodno svratiti po kavu i njihove nadaleko poznate krafne, a odnedavno i na brunch petkom!

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori