Pronašli smo Instagram profil s preporukama gdje jesti u Hrvatskoj
Pronašli smo Instagram profil s preporukama gdje jesti u Hrvatskoj

Pronašli smo Instagram profil s
preporukama gdje jesti u Hrvatskoj

Vrhunac je ljetne sezone i većina nas je na godišnjem odmoru. U potrazi za najboljim doživljajem i maksimalnim uživanjem, tragamo za lokacijama koje nude najbolje od kulture, prirodnih ljepota, plaža, znamenitosti, ali i hrane. Na putovanjima u druge gradove najčešće želimo isprobati domaće delicije i okuse. Međutim, treba biti oprezan pri odabiru restorana ili konobe jer se znaju potkrasti namirnice koje nisu svježe ili domaće.

restorani

Na što pripaziti

Dobar restoran prepoznat ćete već pri samom ulasku. Od uređenja, imena pa do sitnih detalja kao što su njegovane biljke, miris, uredna terasa, čisti prozori, posuđe i stolovi koji su uredno posloženi. Sad kad ste sjeli, prvo što uzimate jest meni. Važno je istaknuti da niti jedan restoran ili konoba koja drži do kvalitete hrane koju priprema neće imati u ponudi mnoštvo jela, već će se fokusirati na nekoliko jela i prema tome koncipirati svoju ponudu. Tada znate da je hrana vrlo vjerojatno pripremljena od svježih namirnica.

Također, vrlo je važno ono što prvo dobijete na stol. Ako je to suhi kruh, vjerojatno niti hrana neće biti bolja.

priprema jela

Tijekom putovanja gotovo svi želimo isprobati lokalnu hranu. Međutim, ako smo prvi put u nekom mjestu teško ćemo znati koji restoran nudi najbolje od lokalne gastro ponude. Jedna je opcija da pitate mještane, ipak postoji vjerojatnost da će vas oni u dobroj namjeri uputiti na mjesta koja su na dobrom glasu, a ne na ona u kojima oni jedu. Druga je opcija da sami pretražite lokalnu ponudu.

Instagram profil na kojem možete saznati gdje jesti kada putujete Hrvatskom

Svakodnevno gledamo Instagram profile inspirirajući se njima u svim sferama svog života, pa tako i hranom koju treba isprobati te kafićima i restoranima koje valja posjetiti. Kad ste negdje prvi put, potražite restoran na Instagramu. Dovoljno je pogledati kako hrana izgleda, kako je prezentirana i opisana u meniju. Ako vam se sviđa, uputite se u restoran i uživajte u svom obroku.

hrana u restoranu

S tim smo ciljem pronašli Instagram profil posvećen istraživanju okusa Hrvatske – Eat Croatia vodič je za restorane u Hrvtaskoj. Uz savjete gdje pojesti dobit ćete i vizualnu percepciju jela koja možete kušati, stoga kad skrolate ovim profilom imajte na umu da ćete vrlo vjerojatno ogladnjeti jer jela uistinu izgledaju izvrsno.

Učitati još
Zatvori