Najpopularnija kava godine na alkoholni način

Najpopularnija kava godine na
alkoholni način

Rijetko koji recept je poharao svijet kao Dalgona kava ove godine. Svakako je tome pridonio sam početak globalne karantene kada je odlazak u kafiće bio onemogućen te smo sami kod kuće eksperimentirali ne bi li dobili savršenu šalicu kave u kakvoj smo navikli uživati. Ideje su se dijelile putem društvenih mreža, posebice Tik-Toka, a jedan su način pripreme odlučili isprobati apsolutno svi.

Dalgona kava je toliko jednostavna jer sastojke za nju uglavnom imamo u kuhinji – instant kava, šećer, mlijeko (ili biljni napitak) i eventualno led su sve što vam treba. A onda su krenule nadogradnje: Dalgona kava s Nutellom, ružičasta Dalgona kava i slično, samo su neki od primjera. No ono što nam definitivno zvuči primamljivo u after work satima ili za uživanje u vikend poslijepodnevima je Dalgona kava na alkoholni način; bilo je samo pitanje vremena kad će se i ova varijanta popularizirati kroz kuhinje food blogera i drugih korisnika društvenih mreža.

Alkoholna Dalgona kava

Kako izgleda recept za klasičnu Dalgona kavu vjerojatno već znate: 2 čajne žličice instant kave, 1-2 žličice šećera i 2 žličice vruće vode umiješaju se pjenjačom dok smjesa ne postane gusta i kremasta, poput šlaga. I dok bi inače pripremili samo mlijeko i eventualno led preko kojeg bi prelili kofeinsku smjesu, još će bolje biti ako u mlijeko ulijete 4 žličice alkoholnog napitka kao što je Baileys koji će kavi dati kremastu i slatkastu Irish coffee dimenziju. Oni koji su kušali Dalgona kavu na ovaj način nisu stali samo na tome nego su ubacili još 2 žličice whiskeya ili čak i votke za još jači buzz.

Zvuči odlično, a još se i tako lako može isprobati kod kuće što nam je najdraža kombinacija!

Foto: Instagram, Unsplash

Učitati još
Zatvori