Najpopularnija kava godine na alkoholni način

Rijetko koji recept je poharao svijet kao Dalgona kava ove godine. Svakako je tome pridonio sam početak globalne karantene kada je odlazak u kafiće bio onemogućen te smo sami kod kuće eksperimentirali ne bi li dobili savršenu šalicu kave u kakvoj smo navikli uživati. Ideje su se dijelile putem društvenih mreža, posebice Tik-Toka, a jedan su način pripreme odlučili isprobati apsolutno svi.

Dalgona kava je toliko jednostavna jer sastojke za nju uglavnom imamo u kuhinji – instant kava, šećer, mlijeko (ili biljni napitak) i eventualno led su sve što vam treba. A onda su krenule nadogradnje: Dalgona kava s Nutellom, ružičasta Dalgona kava i slično, samo su neki od primjera. No ono što nam definitivno zvuči primamljivo u after work satima ili za uživanje u vikend poslijepodnevima je Dalgona kava na alkoholni način; bilo je samo pitanje vremena kad će se i ova varijanta popularizirati kroz kuhinje food blogera i drugih korisnika društvenih mreža.

Alkoholna Dalgona kava

Kako izgleda recept za klasičnu Dalgona kavu vjerojatno već znate: 2 čajne žličice instant kave, 1-2 žličice šećera i 2 žličice vruće vode umiješaju se pjenjačom dok smjesa ne postane gusta i kremasta, poput šlaga. I dok bi inače pripremili samo mlijeko i eventualno led preko kojeg bi prelili kofeinsku smjesu, još će bolje biti ako u mlijeko ulijete 4 žličice alkoholnog napitka kao što je Baileys koji će kavi dati kremastu i slatkastu Irish coffee dimenziju. Oni koji su kušali Dalgona kavu na ovaj način nisu stali samo na tome nego su ubacili još 2 žličice whiskeya ili čak i votke za još jači buzz.

Zvuči odlično, a još se i tako lako može isprobati kod kuće što nam je najdraža kombinacija!

Foto: Instagram, Unsplash

0