Ružičasta Dalgona kava je najnoviji hit!

Ružičasta Dalgona kava je najnoviji hit!

Dalgona kava preko noći je postala svjetski hit i uvela uzbudljivu promjenu u način na koji inače ispijamo kavu. Preko noći, zahvaljujući brzo rastućoj mreži Tik-Tok (koja je naročito dobila na važnosti u ovo vrijeme izolacije), kremasta i pjenasta Dalgona osvojila je cijeli svijet.

Faktore njene popularnosti treba tražiti u činjenici što se jednostavno priprema, od sastojaka koje najčešće već imamo kod kuće, ali i u tome da se pojavila kao savršeni comfort drink u danima socijalne distance, kada ni naši omiljeni kafići ne rade, pa kofeinsku utjehu tražimo kod kuće na što inovativnije načine.

Recept za Dalgonu sigurno vam je već dobro poznat, no za svaki slučaj, ponavljamo postupak:

Pomiješajte 2 čajne žličice instant kave s 2 čajne žličice šećera i 2 čajne žličice vruće vode. Zatim ‘istucite’ ovu mješavinu pjenjačom, sve dok ne postane onako gusta, debela i konkretna, svijetlo smeđe boje. Ostavite ju sa strane i za to vrijeme napunite šalicu ili čašu s nekoliko kockica leda i mlijekom. Naposljetku u šalicu ili čašu, u koju ste prethodno stavili led i mlijeko, ulijte mješavinu instant kave, šećera i vode. Lagano promiještajte žličicom/slamkom ili skroz izblendajte, ovisno o tome kako preferirate piti ovu ledenu kavu. Naša je preporuka da isprobate i jedan i drugi način pa vidite što vam se više sviđa.

Najnoviji hit društvenih mreža – ružičasta Dalgona kava

Samo smo čekali trenutak kada će svepristuna Dalgona kava dobiti novi uzbudljivi twist. Nije prošlo dugo, a društvene mreže zapalila je njena nova inačica – ružičasta Dalgona!

Nema sumnje da je roza varijanta još veći slatkiš na platformama kao što su Instagram i Tik-Tok, a jedni su je dobili uz pomoć ružinog sirupa, dok su se drugi poslužili Nesquikom od jagode umjesto kave.

Londonska blogerica Ayesha Razak koja stoji iza bloga My Big Fat Halal Blog, koja je jednu šalicu vrhnja pomiješala s pet žlica ružina sirupa i dobila onu gustu pjenu po uzoru na originalnu Dalgonu, umiješavši je naposljetku u klasičnu kombinaciju hladnog mlijeka (ili mlijeka i nekoliko kockica leda).

Druga opcija je sljedeća: pomiješajte jednu žlicu praha od jagode s četiri žlice gustog vrhnja, dobro istucite dok se ne stvori krema, uronite šalicu u kojoj ćete poslužiti Dalgonu u med pa u prah od jagode, ulijte u nju ohlađeno mlijeko (ili mlijeko i nekoliko kockica leda) i naposljetku dodajte kremu.

Foto: Instagram


Učitati još
Zatvori