Popis festivala koji se ovog proljeća održavaju u Zagrebu – i koje jedva čekamo

Proljeće se vratilo u grad a to znači da je sezona najboljih festivala na otvorenom napokon počela! Hrana, piće, koncerti i odlični programi kroz svibanj i lipanj čekat će vas na raznim lokacijama diljem grada, a u nastavku donosimo pregled festivala i najvažnije informacije. Mi se već jako veselimo!

BEATS & BITES Tuškanac

Omiljen zagrebački proljetni festival, BEATS & BITES ove se godine vraća u terminu od 19. svibnja do 28. svibnja. Ponovno će se održati na Tuškancu, ali ovoga puta na novoj, skrivenoj lokaciji u samom centru grada – Krešićeve livade (plato iznad ljetnog kina Tuškanac).

Na BEATS & BITES festivalu naravno u fokusu su glazba i hrana, a samim time dolazimo do odlične zabave! Brojni DJ-i i još brojniji štandovi s odličnim zalogajima Tuškanac na deset dana pretvaraju u najvažnije gradsko okupljalište mladih. Program festivala i popis ugostitelja koji će se predstaviti ove godine bit će objavljen uskoro ovdje.

Staropramen Piknik 2022.

Od 12. do 25. svibnja u Rougemarin parku održat će se Staropramen Piknik 2022., koji također u grad dovodi nezaboravna druženja uz gastronomske i glazbene poslastice te naravno, Staropramen pivo. Ulaz će biti besplatan, a publiku će kroz 13 dana trajanja festivala zabavljati i Zsa Zsa, Lu Jakelić, Eni Jurišić i drugi. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka bit će od 17:00 do 00:00, a subotom i nedjeljom od 12:00 do 00:00.

Food Truck Festival

Prvi hrvatski street food festival na kotačima i ovog se proljeća vraća na Jarun. Odlična hrana, velik izbor cuge i glazbeni program od 25. svibnja do 12. lipnja zabavljat će Zagrepčane i goste. Ulaz je besplatan za sva festivalska događanja uključujući koncerte, a u programu će biti i dječje radionice, promocije, buvljaci, plac, barber. Najbolja zabava čekat će na vas na livadi pokraj Aquarius kluba na Jarunu, a radno vrijeme radnim danima će biti 16-01h te vikendom 11-02h.

Već su najavljeni koncerti Ljetnog Kina, Nike Turković, Borisa Štoka te JEDAN DVA – Tribute duo Balaševića, dok za cugu brinu Medvedgrad pivo, Badel, Hendricks, Aperol, Pipi i Jamnica a za hranu El Toro, Loaded truck, Picnic, Cromaris, Time Out, Pri Suncu & Nadine fritule. Jedva čekamo! Više informacija pronađite na njihovom Instagram profilu.

Zagreb Beer Festival

Zagreb Beer Fest ove će godine trajati od 19. do 22. svibnja i održat će se u Parku dr. Franje Tuđmana. Uz velik izbor piva i zalogaja ove vas godine ponovno očekuju i besplatni koncerti nekih od najvećih imena domaće glazbene scene kao što su Hladno Pivo, Let 3, Vojko V, Matija Cvek, Nipplepeople i Tam.

Foto: Instagram, Pexels, Unsplash

0