Svjetski trendovi došli su Hrvatsku – na ovim mjestima možete kupiti zdrava polugotova jela i meal kits

Svjetski trendovi došli su Hrvatsku – na ovim mjestima možete kupiti zdrava polugotova jela i meal kits

Ove godine počeli smo više kuhati kod kuće, međutim, poslovne obaveze često nam ne dopuštaju da tijekom radnog tjedna tome posvetimo puno vremena. Svakodnevni odlasci na tržnicu i u trgovinu u potrazi za svježim i hranjivim namirnicama često su nam teško izvedivi, a cilj nam je pojesti nešto hranjivo i ono što ćemo brzo i jednostavno pripremiti. Pretpripremljena i polugotova jela koja je tek potrebno zagrijati ili ispeći, kao i popularni meal kits u ovakvim situacijama dolaze kao spas.

Polugotova jela mogu biti uistinu zdrav i cjelovit obrok, napravljen od isključivo svježih i visokokvalitetnih namirnica provjerenih proizvođača. Svima se dogode dani kad ne stignemo kuhati ili nam se jednostavno ne da. Ili bismo čak i skuhali nešto, ali onda shvatimo da nam fali jedna od ključnih namirnica. U doba kad sve rijeđe odlazimo u restorane, restoranski doživljaj kod kuće još jedan plus u cijeloj priči.

U nastavku smo zato izdvojili 3 mjesta na kojima možete kupiti ili naručiti sve potrebno za brzu i jednostavnu pripremu ukusnog i kvalitetnog ručka ili večere kod kuće.

Jedem doma

Jedem doma je prvi hrvatski brend premium polugotovih jela. Sva su jela napravljena bez bijelog brašna i bijelog šećera te ne sadrže aditive i konzervanse, a pripremaju se od visokokvalitetnih namirnica malih proizvođača, po vrhunskim recepturama. Većina jela nije smrznuta, nego se čuva na temperaturi hladnjaka.

Ukusna jela od prvoklasnog povrća, mesa i ribe pretpripremljena su tako da vam kod kuće preostaje samo da ih ispečete u tavici ili pećnici. Proizvodi imaju rok trajanja od pet do 15 dana, a ako se ne konzumiraju u zadanom roku, mogu se i zamrznuti na minimalno dva mjeseca. Osim putem web shopa, Jedem doma jela možete kupiti i u njihovoj trgovini na adresi Ilica 76, u blizini Britanca. U dućanu ćete naći tradicionalna jela poput punjene paprike, variva od mahuna ili ribljeg brudeta, internacionalne specijalitete (piletina na marokanski, saltimbocca a la romana, curry od kelja), kao i jela prilagođena osobama na veganskoj ili low carb prehrani (špageti od tikvica, cvjetača a la riža, proteinski kruh).

Kompletnu Jedem doma ponudu možete pogledati na njihovoj web stranici.

Rougemarin Doma

Prije dva tjedna Rougemarin je otvorio svoju prvu trgovinu specijaliziranu za kućno kuhanje – Rougemarin Doma. Zajednički nazivnik ovog prodajnog koncepta je kvaliteta namirnica u različitim fazama obrade i pripreme obroka. Od potpuno sirovih namirnica poput voća i povrća, preko pripremljenih sirovih namirnica poput mariniranih i začinjenih odrezaka, ukiseljenog povrća, svježe pripremljenog maslaca pa do ograničene količine dnevno spravljenih obroka.

Ponuda trgovine koja se nalazi u Petrinjskoj 2 temelji se umacima, namazima, marinadama, temeljcima, konfekcioniranom mesu, kruhu, svježim namirnicama i svemu ostalom što je potrebno za lakše kuhanje kod kuće. Tu su i Artisan by Rougemarin čokolade te razne grickalice i slastice. U ponudi imaju i selekciju domaćih vina, craft piva, rakija, ginova i sličnog.

Rougemarin Doma, osim trgovine, ima i restoranski dio ponude. Uz rouge klasike kao što su wokovi, burger i pizza, na jelovniku ćete pronaći i rižota, salate i meso, ali i razna dnevno svježa jela pripremljena od namirnica iz Doma asortimana. Možete ih jesti tamo ili i uzeti za doma.

Osim toga, ekipa ubrzano radi na razvoju novog web shopa na kojem će biti dostupna čitava ponuda Rougemarin Doma trgovine, ali restorana.

Yello

U Hrvatsku je ovih dana stigao prvi meal kit – Yello. U svega nekoliko klikova, svaki tjedan možete odabrati ukusne recepte poput Pad Thaia, mandžurijske piletine ili pak rižota s gljivama za koje ćete dobiti namirnice visoke kvalitete, precizno dozirane, ali i recept. Sve namirnice stižu svježe i hladne u izoliranoj kutiji koja održava svježinu čak 48 sati, a važno je naglasiti i njihovo pakiranje koje je uglavnom papirnato ili stakleno.

Svaki tjedan Yello nudi drugačiji jelovnik sastavljen od niza ukusnih recepata za razna svjetska i domaća jela. Nakon što odaberete kuhate li za dvoje ili četvero te za koliko dana u tjednu, preostaje vam samo odlučiti se za željeni termin u kojem će vam jela biti dostavljena. Yello dostavlja na području cijele Hrvatske, a dostava je besplatna.

Foto: Instagram, Rajna Raguž, Bojan Haron Markičević, PR

Učitati još
Zatvori