![Od ovog petka opet jedemo na Dolcu – PLACe market se vraća na tržnice](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market50-1080x1619.jpg)
![Od ovog petka opet jedemo na Dolcu – PLACe market se vraća na tržnice](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market51.jpg)
Place Market, nacionalna inicijativa turističke revitalizacije tržnica te projekt koji je prošle godine na ulicu doveo vrhunsku hranu te renomirane chefove i ugostitelje najavljuje svoju drugu sezonu nakon izvanrednog uspjeha prošle godine. Početak u Zagrebu na Dolcu tako je rezerviran već za ovaj petak 12. travnja od 18h, dok projekt na Splitskom Starom Pazaru započinje 20. travnja.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market55-768x1151.jpg)
![PLACe market](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market58-768x1151.jpg)
Gastro kreacije poznatih chefova
Ovaj jedinstveni koncept večernjeg marketa održavati će se u ovoj godini u još duljem periodu i to svakog sunčanog petka na tržnici Dolac u Zagrebu sve do studenog (uz ljetnu pauzu) te svake sunčane subote do lipnja na Pazaru u Splitu, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo prije svega tradicionalne lokalne, ali i svjetske kuhinje.
Prošlogodišnji projekt privukao je tisuće posjetitelja, zaljubljenika u hranu i kulturu, željnih istraživanja raznolikosti i bogatstva tradicionalnih hrvatskih jela poput skradinskog rižota, soparnika, purice s mlincima, raznih brudeta, pašta fažola, ali i punjenih paprika i sarmi te baby praščića i to uz inovativne gastro kreacije poznatih chefova i renomiranih ugostitelja.
![PLACe market](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market51-768x512.jpg)
![PLACe market](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market62-768x512.jpg)
Osim domaćih specijaliteta, Place Market je posjetiteljima ponudio i širok izbor međunarodnih delicija, poput sushija, arepa, tjestenina, ali i „fusiona“ poput azijskih štrukli potvrđujući svoj status uličnog gastronomskog raja za svakog gurmana. Ove godine, uz povratak omiljenih štandova, uz one već tradicionalne očekuju vas i novi sudionici koji će svojim jedinstvenim jelima i pićima obogatiti već odličnu ponudu.
![PLACe market](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACE-market23-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market2-1-768x1152.jpg)
Stari favoriti i novi restorani
Na PLACu ćete tako ovaj petak moći uživati u specijalitetima chefa Maria Mihelja, restorana Tač, Al Dentea i chefa Branka Kusovca, Rougemarina, SOI fusiona, Beštije, Proofa 33, Meat the Kinga, Vinkla, Poke Pokea, Ferdinand knedli, Amelia, Arepere Maracay, ali i novotvorene Gole, Darling&Shegrtsa te Soul Fooda – mjesta koje se uskoro otvara.
U narednim petcima na PLAC se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarina Vrenc, a iz petka u petak kroz cijelu godinu će se kuhanju na PLACEu pridruživati ne samo lokalni, nacionalni već i regionalni gosti, chefovi i ugostitelji.
![PLACe market](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/04/PLACe-market-listopad9-768x1152.jpg)
Ostaje nam reći kako s nestrpljenjem očekujemo nove susrete petcima i subotama na domaćim tržnicama te vas pozivamo da se pridružite ovom odličnom projektu i nestvarnoj atmosferi te otkrijete nove okuse i uživate u bogatoj kulturi koju Hrvatska ima za ponuditi.
Projekt je realiziran uz podršku Hrvatske turističke zajednice, TZ Zagreb, TZ Split te partnera- G3, Cockte, Cedevite, Jamnice, Piene i Kotanyia. Za više informacija pratite PLACe market društvene mreže i web stranicu.
Foto: PLACe Market