Prvi ovogodišnji PLACe Market na Dolcu: Zbog dva jela stvarali su se veliki redovi. Isprobali smo ih
Prvi ovogodišnji PLACe Market na Dolcu: Zbog dva jela stvarali su se veliki redovi. Isprobali smo ih

Prvi ovogodišnji PLACe Market na Dolcu: Zbog dva jela stvarali su se veliki redovi. Isprobali smo ih

Poput brojnih Zagrepčana (i njihovih gostiju) i mi smo se ovog petka zaputili na prvo ovogodišnje izdanje inicijative PLACe Market. Riječ je o projektu koji je nastao sa željom da doprinese turističkoj revitalizaciji tržnica. Prošlogodišnje izdanje privuklo je tisuće posjetitelja, zaljubljenika u hranu i kulturu, željnih istraživanja gastro noviteta.

Sjajna je ovo prilika da se upoznate s internacionalnim kuhinjama i krenete na mini gastro putovanje od Japana, preko Italije, sve do Venezuele. Poke, sushi, paella… samo su neka od poznatih jela internacionalnih kuhinja koje možete isprobati u srcu Zagreba.

PLACe market
PLACe market

Poznata jela u novom izdanju

Nadalje, izvrsna je ovo prilika da se upoznate i s nekim, možda zaboravljenim, domaćim specijalitetima. Ali i da određena poznata jela isprobate u novom izdanju.

Primjerice, što kažete na štrudlu od janjetine? Upravo ovo jelo, uz umak od graška i mente, predstavio je našički Bistro Androlikos. A prvo izdanje PLACe Marketa posjetiteljima je pružilo priliku i da iskušaju Mini BAČKIZAGRE, odnosno verziju zagrebačkog odreska kako ju zamišlja tim Kavane Darling & Shegrts, s rizibizijem i salatom.

A poseban interes izazvala je još jedna varijacija tradicionalnog jela – zbog koje se strpljivo čekalo u redu. SOI fusion nam je predstavio ŠTRUKLEE, štrukle od sira spojene s neočekivanim sastojcima – čilijem i ukiseljenim lukom. Zanimljivo, Soi Fusion je za ovo izdanje PLACe Marketa pripremio samo dvije stavke – uz štrukle tu je i Mango Spritz, piće koje je bilo apsolutni hit večeri.

PLAce Market
PLACe Market
ŠTRUKLEE i Mango Spritz

Za sve ljubitelje tjestenine

A kad smo se dotakli jela zbog kojih se petkom na Dolcu stoji u redu, ni u ovom izdanju PLACe Marketa nismo propustili isprobati našeg starog favorita – špagete sa svježim ljetnim tartufima i umakom od tartufa, dovršene u Grana Padanu. Ovo jelo bilo je veliki hit prošlogodišnjeg izdanja projekta, a jučerašnji događaj potvrdio je kako ćete se na velike redove ispred Al Dente kućice morati pripremiti i ove godine.

Nadalje, ako ste ljubitelj tjestenine istu možete isprobati i na kućici Soul Food. Riječ je o svojevrsnoj premijeri, jer će ovaj restoran tek otvoriti svoja vrata. Ovoga puta isprobali smo klasičan Mac&Cheese, a u ponudi je i onaj s piletinom.

PLACe Market
AL DENTE ŠPAGETI S TARTUFIMA
PLACe Market
MAC&CHEESE by Soul Food

Što nas čeka u narednim tjednima?

U narednim petcima na PLACe Market se vraćaju i neki koji su pripremali najpopularnija jela prošle godine poput Gastronomada, chefa Marina Rendića ispred Bistroa Apetit, Christijana Misirače ispred Nautic cluba Pojoda, Sopala i chefice Katarine Vrenc, a iz petka u petak kroz cijelu godinu će se kuhanju na PLACEu pridruživati ne samo lokalni, nacionalni, već i regionalni gosti, chefovi i ugostitelji.

Upišite u planere kada možete posjetiti zagrebački PLACe Market:

– 19./26. travnja

– 3./10./17./24./31. svibnja

– 7./14./21./28. lipnja

– 5./12. srpnja 

Za više informacija pratite PLACe market društvene mreže i web stranicu.

Foto: PLACe Market, Unsplash, Sanja Tušek, Privatna arhiva

Učitati još
Zatvori