Znamo gdje na Kvarneru pojesti najbolju pizzu

Znamo gdje na Kvarneru pojesti
najbolju pizzu

Na samom početku našeg nedavnog putovanja po Istri i Kvarneru posjetile smo Volosko, pitoreskno mjestašce koje sa samom Opatijom povezuje čarobna šetnica Lungomare. Volosko nas je na prvi pogled osvojilo svojim šarmom i toplinom, baš kao i njegova gastro ponuda u kojoj smo zaista uživale. Posjetile smo restoran Plavi podrum čiju smo vam priču donijele ovdje, a danas vam donosimo priču o možda najboljoj pizzi koju ćete pronaći (i pojesti) na Kvarneru.

Priča kreće s hotelom Villa Kapetanović smještenom iznad Voloskog, gdje smo boravile na početku našeg putovanja. Ovaj je hotel prava mala hedonistička oaza koja je idealna početna točka za istraživanje Voloskog i Opatijske rivijere. Ugodan ambijent, besprijekorna usluga i spektakularan pogled na Kvarner ostat će vam u sjećanju još dugo nakon što napustite hotel.

Villa Kapetanović raspolaže s 3 hotelska apartmana i 21 sobom od kojih većina ima terasu sa spomenutim spektakularnim pogledom. Za opuštanje kakvo priželjkujete na raspolaganju vam je SPA centar, kao i vanjski bazen sa sunčalištem koji je otvoren tijekom ljetne sezone. U hotelu se nalazi i restoran Laurus koji je već dugi niz godina poznat po vrhunskoj i inovativnoj kuhinji.

Pizzeria i Bistro Laurus

Laurus je, kao i Villa Kapetanović, u vlasništvu obitelji Kapetanović, a otvoren je 2003. godine kao fine dining restoran, posebno omiljen među gostima koji cijene originalno spravljena jela sljubljena s vrhunskim vinima. Međutim, vlasnici su ove godine odlučili promijeniti koncept pa je tako krajem ožujka otvorena Pizzeria i Bistro Laurus.

“Laurus je odvijek bio fine dining restoran, međutim, kako smo 2015. otvorili Navis, shvatili smo da nema smisla imati dva ista tipa restorana. Eksperimentirali smo malo s raznim konceptima i odlučili smo da od ove godine imamo koncept bistroa i pizzerije koji se pokazao stvarno odličan”, rekao nam je Davor Kapetanović, CEO Navisa i Ville Kapetanović.

U bistro dijelu karte vlasnici su ostavili dio svojih tzv. evergreen jela pa ćete tako uvijek naći vrhunsku tunu za tartar, uvijek dobar carpaccio, salatu od hobotnice, ali i Laurusove domaće tjestenine i domaće njoke, škampe, tartufe, kao i nekoliko ribljih i mesnih bistro jela.

Carpaccio od brancina

Carpaccio od brancina, emulzija od agruma, meda i maslinovog ulja, jagode i melisa

Njoki sa škampima i tartufima

Domaći njoki punjeni s nekoliko vrsta sira, posluženi sa škampima i tartufima

Grdobina na palenti

Grdobina u umaku od istarske malvazije, s narančama i kaparima na palenti

Desert

Kvartet – 4 vrste slastica (čokoladni tart, lemon tart, čokoladna torta s prženim lješnjacima i bademima, mascarpone krema i malo jagoda)

Najbolja pizza na Kvarneru

Drugi dio karte odnosi se na pizze, točnije pizze romane, koje radi pizzaiolo Giuseppe Perfido. Ovog simpatičnog Talijana iz Barija u Opatiju je dovela ljubav prema Opatijki s kojom se vjenčao i sada odlučio preseliti ovdje. Da se radi o pravom pizza majstoru, dovoljno govori i činjenica da se pizzom bavi već 20 godina, a imao je i svoju pizzeriju u Trstu.

Pizzaiolo Giuseppe Perfido

Pizze u Laurusu su zaista vrhunske, a pripremljene su od visokoproteinskog tijesta i visokokvalitetnih sastojaka, od mozzarele fior di latte i mozzarelle buffale do janjeće kobasice i sirove plave jadranske tune. Laurus je otvoren kako za goste hotela, tako i za vanjske goste pa idući put kad vas put odvede u Opatiju, svakako svratite na pizzu – vjerujte nam, nećete požaliti!

Pizza Buffala

Pizza Laurus

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori