5 razloga zašto je hotel Navis u Opatiji savršena vikend destinacija

5 razloga zašto je hotel Navis u Opatiji
savršena vikend destinacija

U godini kada više no ikad žudimo za putovanjima, odlučile smo što iscrpnije i bolje predstaviti hrvatske ljepote. Za destinacije iz snova zaista ne treba putovati van granica, u što smo se itekako uvjerile na našem proputovanju kroz Istru i Kvarner. Sedam dana i duplo, ako ne i trostruko više lokacija, zaista su nam dokazale da bi tamo mogle provesti baš svaki slobodan dan. A to je samo početak jer prema jugu Hrvatske nismo niti krenule…

Na samom početku putovanja boravile smo u hotelu Navis koji se nalazi u Opatiji, u kvarnerskom zaljevu Preluk, najsjevernijoj točki gdje Jadransko more ulazi u kopno. Svaka prilika da posjetimo Navis iznova dokazuje isto – ovaj je hotel toliko poseban da mu se zaista isplati vraćati.

Nekoliko je razloga za to, a sve ćemo ih podrobnije opisati u nastavku.

Ovaj dizajn hotel je otvoren 2015. godine u vlasništvu obitelji Kapetanović koji upravljaju i istoimenom vilom u Opatiji. S Navisom su željeli napraviti iskorak od klasične hotelijerske usluge te svo znanje i iskustvo pretočili u stvaranje boutique hotela koji će ponuditi samo najbolje – od uređenja interijera, preko restorana i hrane, do vrhunske usluge.

Impresivna arhitektura s potpisom studija Turato upotpunjena je u interijeru dizajnerskim namještajem Prostoria, a najprepoznatljiviji su i najviše se ističu živopisni stolci u baru i restoranu na koje se pruža pogled s ulaza. Svaki detalj je na svom mjestu, u lobbyju, restoranu, sobama.

Iako je iza nas turbuletna godina, Navis je dokazao da to itekako može pregrmiti i očekivanja za ljeto su velika. “Ako se nešto izvanredno ne dogodi, ova bi sezona trebala biti rekordna. Gosti su željni putovanja, dolazaka, rezervacije pljušte, turisti se osjećaju sigurno. Mi smo procijepili naše djelatnike tako da potpuno spremni čekamo sezanu”, poručio je Davor Kapetanović, CEO Navisa, koji nas je dočekao u hotelu.

Gosti koji su opušteno uživali u svojem doručku ili se sunčali uz bazen potvrdili su da je u Navisu ljeto već počelo. Zašto je hotel Navis destinacija u koju ćemo se uvijek rado vratiti čitajte u nastavku.

Davor Kapetanović i chef Tino Sinožić

Potpuna intima, mir i tišina

Zbog lokacije na kojoj je smješten hotel možete biti sigurni da će vas ujutro dočekati apsolutni mir i tišina. Pogled na zaljev otkriva samo nekoliko wind surfera koji hvataju savršen vjetar, dok se vi polako spuštate na osunčanu terasu na svoj doručak. I taj osjećaj intime, opuštenosti i bijega od gradske buke može se osjetiti kroz cijeli dan – bez obzira odmarate li u sobi ili se sunčate na terasi pored bazena.

Dodatnu dozu opuštanja možete dobiti u spa zoni, na masaži ili nekom beauty tretmanu.

Sve sobe imaju pogled na more

Velika posebnost hotela je činjenica da sve 44 sobe imaju pogled na more. To osigurava lokacija i djelomična ukopanost u stijenu što je gostima pružilo jedinstvenu priliku da ne moraju birati. Sobe s dizajnerskim potpisom obilježava staklena stijena koja se proteže od zida do zida sobe, a kroz koju puca pogled na zaljev.

Vrhunska usluga

U Navisu ne staju. I nisu stali cijele ove neobične godine iza nas, za koju se nadamo da je uskoro na izmaku. Hotel je radio cijele zime, primao goste koji su rado dolazili na vikend, a dodatno su izgradili i jedino privatno pristanište u Opatiji sa šest vezova. Kada je ono prazno postaje idealna odskočna daska za skok u more. “Tu smo već šestu godinu. Svake godine rastemo, ulažemo i razvijamo se”, govori Davor.

A posebno su ponosni na restoran koji je također primao goste cijelo vrijeme i to ne samo one koji su odsjeli u hotelu nego sve željne savršenih jela koje pod palicom stvara mladi chef Tino Sinožić.

“Pandemijsku godinu smo definitivno osjetili, ali imali smo prednost što je restoran ostao otvoren kada su svi drugi hoteli bili zatvoreni. Vjerni gosti su se vraćali čak i tijekom jeseni i zime, dolazili na sunčani vikend u Opatiju kada u Zagrebu nije bilo sunca”, otkriva Davor Kapetanović.

Restoran Navis i mladi chef Tino Sinožić

Udruženje chefova JRE Hrvatska, dio europske obitelji koja u 16 zemalja okuplja više od 360 vrhunskih chefova, u 2021. godinu je ušao s pojačanjem u obliku restorana Navis iz Opatije zahvaljujući mladom chefu Tinu Sinožiću, a restoran ima i preporuku Michelinovog vodiča 2020. godine. Tin je osvojio i prestižno Gault & Millau priznanje za Mladog talenta godine 2019. te je, uz atmosferu, razlog zašto se gosti redovito vraćaju u restoran.

Glavni chef od 2018. godine, Tino nam je predstavio tri svoja signature jela: grdobinu na kremi od krumpira, tuna steak na kremi od celera i tartar od brancina sa zelenom jabukom. U njima smo uživali na terasi restorana s pogledom na more i iskustvo bi ponovili svaki dan. A o čemu smo još razgovarali s ovom mladom nadom hrvatske kuhinje, doznajte u intervjuu.

Blizina Istre i cijelog Kvarnera

Kao što smo se i same uvjerile, Navis može postati idealna hub lokacija za sve izlete koje planirate raditi po Kvarneru ili Istri. Povratak nakon užurbanog dana i piće na terasi u zalazak sunca pa skok u mekani krevet, napunit će baterije do sljedećeg jutra.

Foto: Sanja Jagatić

Preporuka

Zatvori