Na Pizza Festivalu autorske pizze radit će i neka poznata lica – imamo sve detalje
Na Pizza Festivalu autorske pizze radit će i neka poznata lica – imamo sve detalje

Na Pizza Festivalu autorske pizze radit će i neka poznata lica – imamo sve detalje

Kad se spoje rado viđena lica, slasne pizze i dobrotvorna akcija – dobijete neodoljivu kombinaciju šarma, dobrote, edukacije, zabave i comfort fooda. Upravo tako izgleda ova posebna atrakcija ovogodišnjeg Pizza Festivala Zagreb koji se od 18. do 28. svibnja održava na Trgu Josipa Jurja Strossmayera – program Zvijezde u pizza izazovu za Udrugu Down.

Udruga za sindrom Down

Udruga za sindrom Down postoji od 1999. godine te djeluje na području Zagreba i Zagrebačke županije. Zastupa interes svih osoba s Down sindromom te trenutačno broji 300 članova. Uključeni su u izravan rad s djecom, kako individualni tako i grupni, imaju poludnevni boravak i terapije u bazenu. Do sad su educirali 700 učitelja u školama u Zagrebu u Zagrebačkoj županiji, a stižu im pozivi za edukacije i iz drugih županija. Osim što provode ranu intervenciju tek rođene djece, putem senzomotornih vježbi, vrtićka i predškolska dob obuhvaćena je individualnim defektološkim i logopedskim tretmanom. Školarci imaju poseban program individualno edukacijsko-rehabilitacijski i logopedski tretman koji je individualiziran i prilagođen svakom djetetu.

Među prva tri glavna cilja Udruge Down su poticanje punog uključivanja osoba s Down sindromom u sve segmente života zajednice. Zatim pružanje podrške i osposobljavanja svim osobama s DS-om, kao i njihovim obiteljima i u konačnici – stvaranje okruženja u kojem će svi ljudi prihvatiti i prepoznati vrijednost i dignitet svih osoba s Down sindromom.

Javne akcije poput Pizza izazova u kojem sudjeluju poznate osobe na Pizza Festivalu Zagreb uvelike pomažu upravo ovom potonjem cilju, te na atraktivan način senzibilizraju svekoliku javnost, kaže nam predsjednica Udruge Down Natalija Belošević koja se, baš kao i svi članovi, izuzetno raduje nadolazećem druženju i spravljanju pizza.

Pizza Festival

Zvijezde u Pizza izazovu za Udrugu Down

Poznati novinar, blogger, aktivist i hedonist, Domagoj Jakopović Ribafish probit će led kao prva zvijezda u Pizza izazovu za Udrugu Down već u četvrtak 18. svibnja. On će od 14:00 do 16:00 uz sudjelovanje i pomoć dvoje članova Udruge Down napraviti vlastitu autorsku pizzu koja će se potom prodavati cijeli dan i sav prihod ide za Udrugu Down.

Naziv svog aduta kao i sastojke držao je tajnima sve do posljednjeg trenutka, no uspjeli smo ekskluzivno doznati da posjetitelje planira oduševiti Pizzom Ljutko koja će biti nadjevena špekom, dimljenim sirom, šunkom i jalapenosima.

Iduća zvijezda u Pizza izazovu za Udrugu Down je Renata Končić Minea, zaštitno lice IN Magazina Nove TV i omiljena pjevačica koja će, također uz sudjelovanje članova Udruge Down, u utorak 23. svibnja od 14:30 do 16:30 sati na Pizza izazovu napraviti autorsku Bijelu pizzu. Ova pizza će umjesto umaka od rajčice biti premazana vrhnjem i nadjevena šunkom, piletinom, sirom, kukuruzom i povrćem.

Zvjezadni pizza izazov zatvara poznati influencer i poduzetnik Sandi Pego koji će u četvrtak, 25. svibnja od 14:00 do 16:00 sati, zajedno s članovima Down Udruge spremati vlastitu interpretaciju pizze koju i sam najviše voli, riječ je o Pizzi 4 sira s gorgonzolom, mozzarellom, gaudom i parmezanom.

Sandi Pego

Odlična zabava, poznata lica, slasne pizze kupnjom kojih pomažate Udruzi Down i više su nego lijepi razlozi da svratite do Strossmayervog trga.

Sve novosti možete svakodnevno doznati na društvenim mrežama Pizza Festivala Zagreb – Facebook i Instagram.

Foto: Sandro Sklepić, Privatni arhiv, PR Pizza Festival ZG

Učitati još
Zatvori