U ovom dvorištu u centru Budimpešte skriva se jedan od najkul tapas barova u Europi
U ovom dvorištu u centru Budimpešte skriva se jedan od najkul tapas barova u Europi

U ovom dvorištu u centru Budimpešte skriva se jedan od najkul tapas barova u Europi

Okusi, mirisi, zvukovi i vibrantna atmosfera Španjolske kriju se i u jednom zelenom dvorištu u srcu Budimpešte. Ljubav prema Španjolskoj inspirirala je vlasnike PitPita da još 2013. otvore svoj prvi tapas bar u Budimpešti, Padron bar. Padron već godinama nosi tituli najboljeg španjolskog lokala u Budimpešti, a u srpnju 2022. otvoren je PitPit Arquitecto.

Ako se uskoro spremate u Budimpeštu, ovdje možete pronaći naš city break vodič, a na popis mjesta koje treba posjetiti, svakako dodajte PitPit!

PitPit Arquitecto

PitPit Arquitecto se smjestio u jednoj od najljepših zgrada u Budimpešti, u kojoj je i Mađarsko udruženje arhitekata te Mađarska komora arhitekata, što je inspiriralo naziv Arquitecto.

Većina jela i pića insprirana je putovanjima vlasnika u gradove diljem Španjolske,pa tako jela odaju počast njihovim najdražim restoranima u Šanjolskoj. Vlasnici svoja jela opisuju kao spoj tapasa i glavnih jela, dok naglasak stavljaju na jednostavnost i nepretencioznost. Usredotočeni su na okuse, a najvažnijim smatraju iskustvo zajedničkog objedovanja.

Na meniju tako možete pronaći španjolski chorizo, jamón, krokete, ceviche, padron papričice i brojne druge delicije. U ponudi su čak i tri španjolska deserta, popularni baskijski cheesecake, tortu od poistacija s pjenom od kave i domaći torrijas.

PitPit je otvoren od ponedjeljka do subote od 17 do 23 sata, a nalazi se na adresi Budapest Ötpacsirta u. 2. 1088.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori