Američki glumac Bradley Cooper odlučio je spojiti svoju strast prema hrani s poslovnim poduhvatom, otvorivši restoran Danny&Coop u srcu New Yorka, o čemu smo nedavno pisali. U suradnji s Dannyjem DiGiampietrom, vlasnikom poznate filadelfijske pizzerije Angelo’s, stvorio je jednostavan, ali originalan koncept – restoran u kojem je na meniju samo jedno jelo. Riječ je o legendarnom sendviču imena Philly Cheesesteak koji spaja sočno juneće meso, karamelizirani luk i topljeni sir u savršeni zalogaj. Ako i vi želite kušati ovaj kultni sendvič, donosimo vam recept koji možete pripremiti kod kuće.
Philly Cheesesteak
Sastojci:
- 150 g ramsteka
- 100 g ementalera
- curry
- sol i papar
- šampinjoni
- začinsko bilje (bosiljak, timijan, origano)
- maslac
- senf
- ocijeđene naranče
- maslinovo ulje
- topivi sir
- malo brašna
Priprema:
Ramstek začinite solju i paprom, premažite maslinovim uljem i ostavite ga u hladnjaku 24 sata. Šampinjone narežite na kriške, dodajte začinsko bilje i malo maslinova ulja pa ih kratko popržite. Ramstek ispecite na roštilju i pustite da odstoji dvije minute prije rezanja na tanke kriške.
Pecivo premažite maslacem i lagano tostirajte. Pripremite umak od sira tako što ćete otopiti maslac, dodati malo brašna i pržiti dok ne pozlati. Zatim ulijte mlijeko i uz stalno miješanje dodajte topivi sir, curry i prstohvat soli.
Pecivo premažite emulzijom od senfa, maslinova ulja, soka od naranče i šarenog papra. Složite sendvič: u pecivo stavite tanko narezani ramstek, pržene šampinjone, svježu salatu i prelijte sve umakom od sira.
Poslužite odmah i uživajte u autentičnom okusu Philly Cheesesteaka!
Foto: Profimedia, iStock