Papavero Pizza & Food Lab u zagrebačkim Mlinovima ima najbolje talijanske pizze, tjestenine i deserte u gradu
Papavero Pizza & Food Lab u zagrebačkim Mlinovima ima najbolje talijanske pizze, tjestenine i deserte u gradu

Papavero Pizza & Food Lab u zagrebačkim Mlinovima ima najbolje talijanske pizze, tjestenine i deserte u gradu

Nedavno smo pisali o najboljim pizzama u Zagrebu, a na našem popisu našao se i Papavero Pizza & Food Lab. Ovaj talijanski restoran sa slavonskim štihom smjestio se u zagrebačkim Mlinovima, pa ga, iako rade već 6 godina, dio obožavatelja talijanskih delicija još nije upoznao. Papavero je nastao kao plod ljubavi Talijana Pasqualea i Slavonke Ane, koji su se upoznali još kao tinejdžeri, kada se Ana s roditeljima preselila u Italiju.

Iako različitih struka – Pasquale je kemičar a Ana ekonomistica, od mladosti su radili u ugostiteljstvu i dijelili strast prema kuhanju. Radeći godinama po Italiji i Irskoj, prošli su sve od fine dininga do najbolje škole za pizzaiola u Italiji. Naime, Pasquale je položio jednu od najpriznatijih obuka u svijetu pizza majstora pri institutu “Universita’ della Pizza”, te se specijalizirao u tehnici rada s prirodnim kvascem.

Papavero

Radeći u Irskoj, u blizini Dublina, proveli su dvije intenzivne godine i podigli jedan od uspješnijih talijanskih restorana, a zatim došli na odmor u Hrvatsku. Već nakon dva tjedna u Zagrebu, otvorila se prilika za otvaranjem vlastitog restorana, a kada su prevagnuli sve plusove i minuse, odlučili su se baciti u novi izazov i otvorili Papavero.

Papavero
Papavero

Ponuda jela

Iako je na glasu zbog genijalne pizze, Papavero nudi i različita predjela i glavna jela, pretežito talijanska. Kombinacija pizzerije i restorana pokazala im se kao dobitna, pa iako je ponuda raznolika drže se jednostavnosti i sezonske ponude. S vremenom su se isprofilirali i pratili što gosti traže i na koja jela se najčešće vraćaju te im odlučili ponuditi najbolje od toga, a ne ići u širinu.

Dio namirnica nabavljaju u Italiji, poput brašna, sireva i pelata, dok sve ono što mogu nabavljaju svježe i domaće iz Hrvatske. Primjerice, kako je Ana Slavonka, kaže nam kako nije bilo kompromisa kada je bila riječ o suhomesnatim proizvodima, pa tako imaju kulenovu seku, kobasice i slaninu!

Pizze

Ponuda pizza dijeli se na klasične i “Papavero Original” pizze, a sve su složene od najkvalitetnijih talijanskih i hrvatskih namirnica. Bitno je istaknuti kako ne rade Napoletanu već klasičnu talijansku pizzu “a piato” (kombinira se više tipova brašna i tijesto se duže diže), osim koje je u stalnoj ponudi i Pasqualeova sourdough pizza, pufasta i prozračna pizza za koju se tijesto radi od prirodnih kvasaca, a koja je trenutno u Italiji jako popularna. U ponudi imaju i pizza2share, pizzu od pola metra za dvije osobe na kojoj možete kombinirati okuse čak 4 različite pizze.

Papavero
Papavero
Papavero
Papavero

Iz kuhinje

Ako se odlučite pojesti nešto drugo, u ponudi od predjela “iz kuhinje” čekaju vas dvije juhe, jedna od rajčice i jedna sezonska, sezonska salata, zatim saltimbocca Napoletano (kruščići iz krušne peći, slanina, gljive i mozzarella) te gnocco fritto (talijanske poderane gaće uz koje možete odabrati pršut i mozzarellu ili kobasicu i meki talijanski sir Stracchino). Od glavnih jela u ponudi su lasagne bolognese, pohana pileća prsa, burger i krumpirići te sezonska salata. Posebno su popularni njihovi gourmet burgeri koje rade od 100% junećeg mesa, domaćeg brioche peciva i homemade umaka.

Papavero
Papavero
Papavero

Deserti

Pravi talijanski tiramisu zvijezda je Papaverovih slastica, a za njim ne zaostaje niti panna cotta s malinama. U ponudi je i brownie sa sladoledom od vanilije, a kako smo ih posjetili za vrijeme sezone krafna, u ponudi su imali i venecijanske krafnice koje su nas oduševile. Sve slastice rade sami po originalnim recepturama!

Papavero

Gluten free ponuda

Nakon mnogo upita, shvatili su da nitko u Zagrebu ne radi gluten free pizzu i odlučili biti prvi. Iako još nemaju svoju proizvodu, u planu im je imati svoj labos i raditi  baze. Pizze se pripremaju u odvojenoj prostoriji kako nebi došlo do kontaminacije, a peku se u aluminijskim pliticama s povišenim rubovima, što je metoda odobrena od talijanskog Instituta za celijakiju.

Posebne ponude i akcije

Svakog prvog petka u mjesecu u Papaveru se održavaju Napoletana večeri, kada cijelu večer peku isključivo Napoletana pizze! Ako ste ljubitelji Napoletana pizze, već sada možete rezervirati svoje mjesto za idući petak, 3. ožujka, kada je na redu iduća Napoletana večer. Tu su i zabavni drugi eventi koji se povremeno održavaju, a gostima su zasigurno najdraži All You Can Pizza i Burger Day, kada se uz burgere nude pive po promotivnim cijenama.

Papavero
Papavero
Papavero
Papavero
Papavero
Papavero
Papavero
Papavero

Osim u velikom unutarnjem prostoru, topliji dani koji su pred nama stvoreni su za uživanje na njihovoj velikoj terasi s pogledom na zelenilo! Papavero radi od utorka do subote od 12 do 23, te nedjeljom od 12 do 17 sati, a nalaze se na adresi Mlinovi 85a. Imaju i vlastitu dostavu, a za sve informacije možete ih kontaktirati na broj 091/628-0008.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori