Foodoris: Overnight zobene pahuljice s okusom medenjaka, chiom i keksima
Foodoris: Overnight zobene pahuljice s okusom medenjaka, chiom i keksima

Foodoris: Overnight zobene pahuljice s
okusom medenjaka, chiom i keksima

Ima li boljeg od buđenja ujutro kada znaš da te u hladnjaku čeka spremni doručak – i to još onaj koji bez problema može proći kao desert? Ove overnight zobene pahuljice s chiom, začinima za medenjake i kremom od indijskih oraščića s Biscoff mrvljenim keksima upravo su takav jedan, božićni, doručak/desert.

Sastojci za dva serviranja:

  • 1 šalica + 4 žlice zobenih pahuljica
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice proteinskog praha s vanilijom
  • 2 žličice začina za medenjake
  • 2 šalice biljnog mlijeka (+ dodatno za kremu)
  • 2 žlice sojinog jogurta
  • 1 puna žlica maslaca od indijskih oraščića
  • 1 žlica javorovog sirupa
  • 1 Biscoff keks

Priprema:

  • Podijeliti u dvije čaše zobene, chiu, proteinski prah, začin te jogurt i mlijeko. Dobro pomiješati i pustiti da odstoji 10 minuta zatim opet pomiješati i staviti u hladnjak na pola sata.
  • Za to vrijeme pomiješati maslac od indijskih oraščića, sirup i dodavati biljnog mlijeka dok ne dobijete kremasti namaz. Dodati u čaše, poravnati i posipati s Biscoff keksima.
  • Staviti u hladnjak preko noći te uživati idući dan.
Overnight zobene
Overnight zobene

Recept nam donosi Doris Valković s bloga Foodoris. Još odličnih recepata pronađite na njenom blogu i Instagram profilu.

Foto: Doris Valković

Učitati još
Zatvori