Održan je 6. TALENT AND PASSION event koji organizira udruga restorana JRE-Hrvatska
Održan je 6. TALENT AND PASSION event koji organizira udruga restorana JRE-Hrvatska

Održan je 6. TALENT AND PASSION event koji organizira udruga restorana JRE-Hrvatska

U nedjelju, 25.9. održao se šesti po redu TALENT AND PASSION – event koji organizira udruga restorana JRE-HRVATSKA. Jedan put godišnje okupe se svi članovi udruge kako bi dijelili svoju strast – strast prema GASTRONOMIJI. JRE udruga, potječe iz Francuske, a danas okuplja 16 zemalja članica iz cijeloga svijeta. I Hrvatska je jedna od članica ove prestižne udruge.

JRE Hrvatska od 01.01.2022. broji 16 članova, od kojih su mnogi u  preporuci ili imaju Michelinovu zvjezdicu. Sve su to restorani neupitne kvalitete, profesionalni i kreativni kuhari, vrhunsko osoblje, bajkoviti krajolik u kojem djeluju no najvažniji od svega su restorani povezani čvrstom niti koja raste iz dana u dan. 

Ta zajednička nit je strast! Strast kuhara, konobara i sommeliera, strast recepcionara i hostesa, strast vlasnika restorana koji rade ono za što žive i vođeni su strašću! Neprestana strast nit je vodilja međunarodne udruge JRE koja na regionalnoj razini traži i prepoznaje restorane s istim motivima i ciljevima.

Talent Passion event

Šesti po redu event održao se prvi put u Dalmaciji i to u gradu Zadru pod nazivom „ZADARSKI VREMEPLOV“. Uz vremenske nepogode najavljene za datum održavanja eventa, organizatori su u samo par dana našli novu lokaciju na kojoj su premjestili dosadašnje najavljene 3 koje su trebale biti na otvorenim prostorima u gradu Zadru.

Talent and passion startao je u 12:00 h, u restoranu Foša, gdje su nas dočekali chefovi JRE udruge i najavili program.

Uz koktele Maraske koje je radio barmen Marin Nekić probali smo specijalizirani koktel osmišljen samo za ovaj event pod nazivom „Maraschino kiss“. Uživajući u koktelima, prošetali smo se gradom Zadrom uz prisustvo vodiča koji su nas odveli do lokacije eventa – PROVIVUDROVA PALAČA. Najstariji dio Palače datira iz 1607. godine, te je Palača nadograđivana od 17. do 20. stoljeća. Zbog svoje iznimne kulturno-povijesne važnosti Providurova palača je još 1978. godine uvrštena u Registar nepokretnih kulturnih spomenika RH. Atrij palače predstavljao je uvod u gala večeru na kojem su chefovi pripremali zalogaje koje smo mogli kušati uz pratnju pjenušaca vinara partnera udruge.

Gala večera odvijala se u glavnom atriju palače, gdje smo kušali vjerujemo po prvi put kreacije dva chefa n jednom tanjuru. Večera se sastojala od 5 sljedova a svaki slijed je radilo 2 restorana. Za svaki slijed, JRE servis služio je i besprijekoran wine pairing od različitih 5 vinara koji su dio udruge. Nakon gala večere nije bio kraj eventa! Prvobitni ulaz u palaču pretvorio se u after party kao i ostali atriji koji povezuju palaču.

Uživali smo u vinima, zalogajima malih proizvođača ali i svim ostalim koktelima i zalogajima koji su priredili partneri udruge. Svakako će nam ostati u pamćenju druženje u Zadru sa obitelji restorana udruge JRE-Hrvatska. Veselimo se njihovim novim projektima i novom Talent and passionu koji će se održati 2023. Godine!

ČLANOVI JRE-HRVATSKA 2022:

3 člana ČLANOVI D ‘HONNEUR – počasni članovi

– Boškinac

– Plavi podrum

– Monte

 

13 ČLANOVA

– Dubravkin put

– San rocco

– Pergola

– Badi

– Zijavica

– Navis

– Vila Ariston

– Foša

– Konoba Boba

– Konoba Pelegrini

– LD Korčula

– Draga di Lovrana

– Korak

 

Menu od 5 sljedova:

 

 1. Škampe – Senjković Pošip tristeca 2020.

     Pergola i Draga di lovrana 

 1. Školjke – Kozlović JRE Malvazija 2018.

     Navis i Badi

 1. Riba – DALMATIAN DOG Testament

    Ld i Foša 

 1. Kozlić pivac  – Korta Katarina Zinfandel 2018.

    Pelegrini i Korak 

 1. Maraška – GRAŠEVINA LEDENA BERBA Galić

Zijavica i Dubravkin put 

SVI PARTNERI UDRUGE JRE-HRVATSKA

 1. HTZ
 2. MASTERCARD
 3. ZADARSKA ŽUPANIJA
 4. TZ ZADAR
 5. MARASKA
 6. METRO
 7. MIELE
 8. NONINO
 9. DUKE GROUP
 10. NIKAS
 11. MIVA
 12. FRANCK
 13. CHIAVALON
 14. KOZLOVIĆ
 15. URBAN DESIGN
 16. KROŠTULA
 17. KRALJEVSKI VINOGRADI
 18. ATROX
 19. LEHMANN
 20. PAGO
 21. TZ ZAGREB
 22. TZ KVARNER

VINARIJE:

 1. KK
 2. Senjković
 3. Testament
 4. Sontacchi
 5. Galić
 6. Ipša
 7. Cattunar
 8. Coronica

MALI PROIZVOĐAČI

 1. PG Orehovec
 2. Karlić tartufi
 3. Beef shop
 4. Marfish
 5. Stone
 6. Zmajska pivovara
 7. Old pilots gin
 8. Taman chocolates

Foto: PR

Učitati još
Zatvori