JRE Hrvatska u Zadru organizira event Talent & Passion, okuplja naše najveće restorane, chefove i someliere
JRE Hrvatska u Zadru organizira event Talent & Passion, okuplja naše najveće restorane, chefove i someliere

JRE Hrvatska u Zadru organizira event Talent & Passion, okuplja naše najveće restorane, chefove i someliere

Jedanput godišnje održava se Talent & Passion event u organizaciji udruge restorana JRE-Hrvatska. Taj jedan dan okupe se svi JRE restorani, chefovi, sommelieri i vlasnici koji zajedno stvaraju i prenose – strast. Udruga je osnovana u cilju očuvanja visoke, umjetničke razine kulinarske tradicije i njezino prekograničnog širenja te prijenosa, promicanja i razmjene znanja o toj kulinarskoj tradiciji. 

Vrijednosti JRE udruge

JRE Hrvatske dio je europske obitelji JRE chefova, koja je aktivna u 16 zemalja, a djeluje od 1974. Motto udruge je Talent & Passion, a vrijednosti udruge mogu se sažeti kroz 5 poruka:

  • Stalo nam je! Stalo nam je do namirnica, održivosti i bioraznolikosti
  • Dosljednost vlastitom naslijeđu! U vremenu kada se informacija brzo šire i množe, važno je sačuvati identitet vlastite gastronomije, a on se gradi na baštini i naslijeđu pređih te namirnici. To troje zajedno čini “terroir”.
  • Otvoreni smo za novo! Ovdje nije riječ o bilo kakvoj inovaciji, već izvrsnoj inovaciji koja postaje tradicija
  • Suradnja i dijalog među članovima, razmjena znanja i razmišljanja, ujedinjenje pojedinaca u postizanju zajedničkog cilja, jedna je postavki na kojoj se temelji rad udruge
  • Doživljaj gosta je neprocjenjiv! Gosti koji dolaze u naše restorane dolaze u naš dom. Primamo ih sa srcem.

Cilj je poticati međusobno pomaganje i širenje na prijateljskoj i profesionalnoj osnovi između članova koji nastoje svojom stručnosti i strašću očuvati tradicionalne vrijednosti i razvoj kulinarstva na visokoj i sofisticiranoj umjetničkoj razini. Udruga može obavljati sve djelatnosti koje su neposredno ili posredno povezane s njezinim ciljevima.

JRE Hrvatska organizira najveći gastro event u Zadru

JRE Hrvatska od 01.01.2022. broji 16 članova, od kojih su mnogi u preporuci ili imaju Michelinovu zvjezdicu. Sve su to restorani neupitne kvalitete, profesionalni i kreativni kuhari, vrhunsko osoblje, bajkoviti krajolik u kojem djeluju, no najvažniji od svega su restorani povezani čvrstom niti koja raste iz dana u dan. Ta zajednička nit je strast – strast kuhara, konobara i sommeliera, strast recepcionera i hostesa, strast vlasnika restorana koji rade ono za što žive i vođeni su strašću. Neprestana strast nit je vodilja međunarodne udruge JRE koja na regionalnoj razini traži i prepoznaje restorane s istim motivima i ciljevima.

16 ponajboljih restorana u udruzi JRE-Hrvatska za 2022. godinu organizira svoj najveći event 25.9. u Zadru! Ovo će biti 6. po redu event koji je u rukama i idejama 16 restorana udruge, a svi su eventi dobrotvornog karaktera. Naziv novog eventa je Zadarski vremeplov!

Organizatori najavljuju bogati program koji će se po prvi put održati u Dalmaciji, a vodit će nas kroz tri točke eventa. Dobrodošlicu i aperitvni dio, gala večeru na jedinstvenoj lokaciji, u staroj Villi i after party na jednoj od najljepših vidikovca grada Zadra. Uz vrhunske JRE chefove, sommeliere i njihove timove, goste će ugostiti i svi partneri udruge JRE-Hrvatska koji će svatko na svoj način prezentirati svoje ideale. Od vinara, malih proizvođača i ostalih partnera, udruga JRE-Hrvatska uspješno održava partnerske odnose sa više od 30 partnerstva koji se iz godine u godine povećavaju, davajući podršku JRE restoranima koji funkciniraju kao mala obitelj!

Više informacija oko programa i prodaju karata zatražite putem emaila na j.baljkas@jre.eu

Cijena karte je 2.000 kn.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori