5 novih mjesta u Splitu

5 novih mjesta u Splitu

Maka Maka

Svaka ljetna sezona donese Splitu neka nova mjesta, no ove godine smo ih zamijetili zaista mnogo. Što ne iznenađuje, jer što je veći priljev turista u grad, to je potražnja veća, dok je ponuda, razumljivo, sve bolja. Od restorana, delija, street food mjesta, u nastavku donosimo popis pet fora lokala o kojima još nismo pisali, a koje bi voljeli posjetiti u gradu.

Zeru

A post shared by ZERU (@zerusplit) on

Zeru je otvoren prije nekoliko dana i na adresi Matošića 5 nudi svojim posjetiteljima svježi doručak i brunch – muffine, quiche, zobene u čaši, smoothieje od domaćeg bademovog mlijeka (između ostalog) i kavu, no istovremeno je i mjesto u kojem možete isprobati frosé.

Maka Maka

Maka Maka je otvoren početkom lipnja i već je omiljen turistima. Ako nikad niste probali havajski poké bowl ili doručkovali açai bowl, onda svakako morate posjetiti ovaj poké/açai bar. Na meniju imaju i osvježavajuće prirodne sokove i smoothieje – nađite ih na adresi Pistura 1.

Daddy Cool

A post shared by Daddy Cool (@daddycoolsplit) on

Ekipa koja stoji iza street food restorana Sexy Cow u kojem se jedu fantastični wrapovi, ovog je ljeta otvorila Daddy Cool za koji se već priča da ima najbolji falafel. I ovdje je interijer genijalno uređen, a možete se osvježiti i salatima te svježim sokovima – nađite ih u Ulici kralja Tomislava 4.

Kat’s Kitchen Deli

Prvi hrvatski Flexitarian/Vegan/Vegetarian/Paleo Deli ovog je ljeta otvoren u Splitu. Kat’s Kitchen Deli nalazi se na adresi Antuna Mihanovića 33 i oduševit će sve ljubitelje zdrave prehrane svojim maštovitim kombinacijama. Balansirani obroci ljeti su must tako da ovo mjesto obavezno stavite na svoju listu.

Roots Coffee & Cuisine

Još jedan restoran zdrave hrane u kojem ćete pronaći maštovite vegetarijanske i gluten free kombinacije nalazi se u Ulici Ivana Gundulića 26. Roots Coffee & Cuisine namirnice za jela donosi iz vlastitog vrta, a osim slanih opcija, zamijetili smo i jako privlačne deserte.

Foto: Instagram (Zeru, Daddy Cool, Kat’s Kitchen Deli, Roots Coffee & Cuisine), Maka Maka

Učitati još
Zatvori