Nezdrava hrana na zdravi način

Nezdrava hrana na zdravi način

Comfort Food na zdravi način

Već znate kako to ide – tijekom siječnja, nakon silnog prosinačkog i blagdanskog prejedanja, počinjemo paziti na prehranu, laganije jedemo, neki čak razmišljaju u dodatnom kretanju, tjelovježbi, a najambiciozniji upisuju se u razne fitness centre, teretane… No, ipak tu i tamo, poželite, u najgore moguće doba, navečer, zagristi u taj najdraži comfort food, po mogućnosti brzo napravljen i s mnogo, mnogo okusa. I kalorija.

No, ne morate se odreći tih slasnih užitaka. A mogli biste kušati njihovu još bolju, zdraviju varijantu. Naime, sa svega par gastro trikova i zamjena ostvarit ćete savršenu zdravu inačicu svojeg omiljenog fast food jela. Ako vam ništa ne pada na pamet – evo par naših, efektnih, i isprobanih zamjena.

 

Burger & krumpirići

Glavno i mnogima najdraže fast food jelo svakako je burger. No, umjesto bijelog peciva izaberite ono od integralnog brašna, pljeskavicu zamijenite s klobukom pržene portabello gljive i dodajte mnogo, mnogo povrća – ribana mrkva kupus, svježi krastavci, salata, rikola, rajčica i sve povežite ketchupom i domaćom, veganskom majonezom (recept nađite ovdje!). Slijedite li ovu ideju upravo ste na tragu kreiranja najukusnijeg burgera koji puca od zdravlja!

Uz burger idu, naravno – pommes frites krumpirići. Umjesto mnogo ulja i friteze, narežite krumpir na ploške, prutiće ili police, začinite omiljenim začinima i ubacite u pećnicu na pola sata. Slasni krumpirići uz vaš burger su tu. I to bez kapi ulja ili masnoće.

Pizza & tjestenina

Večernji grijeh svima često je pizza ili tjestenina. Talijanska kuhinja je naprosto neodoljiva. No, pizzu možete spremiti tako da vam nadjev bude baziran najviše na povrću, a tijesto zamijenite onim od cvjetače ili palente. Naša Edita je isprobala genijalan recept pizze od palente, a ako razmišljate o zdravijoj zamjeni za sir na pizzi – isprobajte recept za vegansku mozzarellu.

I posljednje, no ne i zadnje – tjestenina. Spaghetti su najčešći večernji grijeh. Sa šalšom su jedno od onih instant zadovoljstva kojima ne možemo odoljeti. No, što ako biste tijesto zamijenili s rezancima od tikvica? Dobili biste energetsku, zdravu, povrtnu bombu! I jako, jako ukusnu.

A post shared by hot for food (@hotforfood) on

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori