Kako napraviti vegansku mozzarellu u 15 minuta?

U potrazi za nadomjestkom omiljenog nam sira za sendviče, tostove, lasagne i pizzu, naletjeli smo na recept za vegansku mozzarellu i odmah ga isprobali. Djeluje jednostavno, relativno brzo i prilično efektno – i rezultat nije bio samo takav, već više od očekivanog. Za realizaciju recepta trebat će vam nekoliko sastojaka,no baza su indijski oraščići.

SASTOJCI:

1/2 šalice indijskih oraščića
1/4 šalice tapioka brašna
1 žličica limunovog soka
1 1/4 šalice vode
3/4 žličice morske soli
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice svijetlog papra

PRIPREMA

Namočite indijske oraščiće preko noći, no ako ste nestrpljivi prokuhajte ih nekih desetak minuta. Ocijedite i dobro osušite. Usitnite ih snažnim blenderom, na najjačoj brzini, sve dok smjesa ne postane svilenkasta, pred kraj dodajte začine. Izbacite smjesu na zagrijanu tavu na srednjoj vatri. Kuhajte otprilike pet minuta, tj. dok smjesa ne postanje ljepljiva kuglasta masa. Maknite s vatre i rasporedite u kugle te ostavite hladiti. Ohlađenu kuglu režite ili trgajte na komade po želji za svako jelo, no ako ste nestrpljivi kao što smo mi bili uzmite tortilju ili tijesto za pizzu odmah rasporedite smjesu i zapecite na desetak minuta – bilo u tosteru, pećnici ili na tavi. Odlična mozzarella okus i tekstura u zdravijoj ‘cruelty free’ varijanti će vas odmah osvojiti!

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori