Omiljeni domaći okusi koji u naše kuhinje donose ono najbolje iz Hrvatske
Omiljeni domaći okusi koji u naše kuhinje donose ono najbolje iz Hrvatske

Omiljeni domaći okusi koji u naše kuhinje
donose ono najbolje iz Hrvatske

Zimski mjeseci su kao stvoreni za uživanje u omiljenim comfort food jelima. Osim što izaziva nostalgiju i najviše se veže uz zasitnu hranu, comfort food je hrana koju je jednostavno pripremiti. S obzirom na to da zima još uvijek pokazuje svoje zube,  druženja s obitelji i prijateljima organiziramo u toplini naših domova, a ona su nezamisliva bez dobre hrane. I kad kažemo dobre, mislimo na domaće jer u jelu uvijek vrijedi – domaće je najfinije.

Od Međimurja preko Zagorja pa sve do Slavonije, Like, Istre i Dalmacije, naša zemlja može se pohvaliti jedinstvenim namirnicama i jelima koje uvijek s guštom jedemo te rado poslužujemo na druženjima. Osim toga, posljednjih nekoliko godina sve više pažnje pridajemo tome što jedemo i odakle dolazi hrana koju konzumiramo. Zato nam je važno da namirnice koje kupujemo budu hrvatskog porijekla, od naših domaćih proizvođača.

Najfiniji domaći zalogaji

A baš takve namirnice pronašli smo u Lidlu. Njihov brend Okusi zavičaja donosi u naše kuhinje ono najbolje iz Hrvatske. Kako mu i ime kaže, svi proizvodi asortimana su hrvatskog porijekla i dolaze od domaćih dobavljača iz raznih krajeva naše zemlje.

U svim Lidlovim trgovinama čekaju vas raznoliki proizvodi brenda Okusi zavičaja.

Okusi zavičaja iz Lidla donose ono najbolje iz Hrvatske

U svim Lidl trgovinama tijekom cijele godine možete pronaći proizvode iz asortimana Okusi zavičaja. Mi smo pronašli sve, od domaćih jaja i mliječnih proizvoda, suhomesnatih delicija i najfinije zimnice pa sve do slastica, pića i napitaka. Proizvodi s potpisom Okusi zavičaja dolaze iz svih krajeva Hrvatske – od zagorskih bregi, Jadranskog mora pa sve do slavonskih ravnica, a mogu se pohvaliti onim pravim domaćim okusima.

U aktualnom katalogu možete pronaći odabrane proizvode brenda Okusi zavičaja.

Mi smo napravili pravu gozbu i pripremili ono što je za nas zimski comfort food s domaćim okusima i mirisima. Servirali smo odabrane nareske – dalmatinski pršut i buđolu – i poslužili ih s istarskim tvrdim sirom, lećevačkim tvrdim sirom te lećevačkim mladim sirom. Uz omiljene kisele krastavce, malo orašastih plodova i suhih brusnica te uz fini kruh sa sjemenkama, ova hladna plata bila je idealna za početak našeg druženja.

Nakon hladne plate, poslužili smo pravo zimsko comfort food jelo – međimurski domaći kuhani sir s kuhanim jajima, slavonskim čvarcima, ciklom i svježim sirom. Narezali smo i češnjovke i dimljeni jeger, koji su odlično išli uz kiseli kupus i malo kruha.

Nakon hladnih zalogaja na red su došli vrući pečeni štrukli sa sirom, jedan od najboljih specijaliteta Hrvatskog Zagorja. Na kraju smo se zasladili domaćim kolačima – čupavcima, pitom od jabuke i mađaricama. Uz čupavce smo poslužili i fini kompot od višanja, a cijelu našu gozbu zaokružili čašom soka od višnje maraske.

Koje smo sve domaće delicije poslužili?

Naresci i sirevi (dalmatinski pršut, buđola na dalmatinski, istarski tvrdi sir, lećevački tvrdi sir, lećevački mladi sir, kiseli krastavci)

Glavna jela (međimurski domaći kuhani sir, jaja, slavonski čvarci, svježi sir, cikla; češnjovke, dimljeni jeger, kiseli kupus; štrukli sa sirom)

Deserti (čupavci, pita od jabuke, mađarice, kompot od višnje, sok od višnje maraske)

Foto: Journal

Učitati još
Zatvori