Neka jedu kolače pop-up slastičarnica danas je stigla u Split
Neka jedu kolače pop-up slastičarnica danas je stigla u Split

Neka jedu kolače pop-up slastičarnica
danas je stigla u Split

Poznata zagrebačka slastičarnica Neka jedu kolače, u kojoj se posljednje vrijeme tražila krafna više, prije nekoliko dana je zatvorila svoja vrata na Knežiji. Na sreću svih Zagrepčana ne zauvijek. Vlasnica Ivana Čuljak na svom se Instagram profilu emotivno oprostila od stare lokacije. U prostoru A most unusual gardena provela je, kako kaže, prekrasne dvije i pol godine. Kako sve ne bi bilo u tužnom tonu, obradovala je najavom da slastičarnicu seli na novu lokaciju. Iako nije htjela previše otkrivati, jedna je stvar poznata – Ivana svoju “slatku tvornicu” otvara u blizini Petrove bolnice. Vrijeme između zatvaranja stare i otvaranja nove lokacije Ivana nije odlučila iskoristiti samo za odmor. Zato je u suradnji sa splitskim restoranom Bokeria organizirala pop-up slastičarnicu i tako barem na kratko dovela Neka jedu kolače u Split.

Neka jedu kolače gostuje u splitskoj Bokeriji

Suradnja između popularnog gastro splitskog mjesta – Bokerije i teama Neka jedu kolače trajat će od 13. ožujka do 26. ožujka. Ovaj pop-up koncept bit će podijeljen na dva tjedna. U prvom se sprema afternoon tea, a u drugom će fokus biti na uskršnjim poslasticama. Afternoon tea bit će prilika da Splićani između 16 i 18 sati uživaju u već poznatim slasticama zagrebačke slastičarnice Neka jedu kolače, ali i u nekim novim okusima koji će biti u ponudi nove slastičarnice u Petrovoj. To znači da će Splićani imati ekskluzivnu priliku prvi probati nove kolače koje je Ivana Čuljak osmislila za otvorenje. Drugi tjedan gostovanja, od 20. ožujka, u Bokeriji će se moći jesti pince i ostale uskršnje poslastice.

Iako je doba maskenbala već prošlo, postoji još jedna vijest koja nas neopisivo veseli. Ivana nam je otkrila da su zbog velikog interesa za krafne odlučili razveseliti i Splićane. Krafne koje su u Zagrebu izazvale opću pomamu ususret Fašniku tako će u ovom tjednu biti dostupne u splitskoj Bokeriji. Valja istaknuti kako će broj krafni biti limitiran te da će ih biti moguće naručiti ih unaprijed.

I za kraj pitali smo Ivanu da nam kaže zašto baš pop-up u Splitu i Bokeriji na što nam je ona rekla: “Bokeria je za mene posebno mjesto u kojem sam počela svoju kulinarsku priču. Iako sam tamo radila 2014. i 2015., za Bokeriju i njene ljude sam uvijek ostala vezana. To je moj najdraži restoran i veselim se uvijek doći u Split. Volim reći da je tu ostao dio moga srca.”

Učitati još
Zatvori