Najveći trendovi u zaručničkom prstenju ove godine
Najveći trendovi u zaručničkom prstenju ove godine

Najveći trendovi u zaručničkom
prstenju ove godine

Nakit je oduvijek bio jedan od onih modnih dodataka koji je zapravo mnogo više od samog ukrasa: bilo da se daruje ili ga primamo jedan je od najpopularnijih poklona jer predstavlja simbol pažnje, ljubavi, prijateljstva i privrženosti.

Kada je riječ o najsofisticiranijem obliku izražavanja ljubavi i predanosti među parovima, tu nedvojbeno caruju zaručnički prsteni. Vrhunac ljubavne priče simbolizira dijamantni zaručnički prsten koji je od pamtivijeka glavni simbol ljubavi – barem što se tiče zapadnih kultura.

Koji su trendovi u 2023.?

Iako se trendovi iz godine u godine mijenjaju kod zaručničkog prstenja uvijek se vodi borba oko veličine kamena. Klasični zaručnički prsten najčešće sadrži jednostavne linije i ukrašen je dijamantom na vrhu. Ako ste fan malo drugačijeg tipa prstenja tu je klasika s modernim twistom – dijamant okružen manjim ili većim briljantima sa svake strane. Treći trend koji ovih dana pratimo je isprepleteni zaručnički prsten s dijamantom.

No, ako želite potpuno pobjeći klasici, tu je tanki zaručnički prsten koji izgledom podsjeća na vjenčani, a okružen je sitnim dijamantima u svom cijelom krugu. Vrlo popularni su i zaručnički prsteni s dragim kamenjem poput smaragda, safira, rubina. Oni će sasvim sigurno privlačiti poglede, ali se i savršeno uklopiti u vaš stil.

Kakvi dijamanti postoje?

Dijamant određuju četiri karakteristike: boja, veličina, čistoća i način rezanja za koje ćete dobiti certifikat prilikom kupovine. Možete birati između više različitih načina rezanja, kao što su briljant, emerald, oval, markiz, suza, princess ili srce. Boje se kreću od žućkaste do bijele koja označava najveću čistoću, a postoje i tzv. fancy colour dijamanti u bojama te samim time i cjenovno prilično skuplji.

Kod dragog kamenja poput smaragda, safira i rubina također se cijene karakteristike kao i kod dijamanata te nerijetko postižu cijenu kao najpopularniji dragi kamen – dijamant.

Prahir Fine Jewellery zaručničko prstenje

Prahir Fine Jewellery vjenčano i zaručničko prstenje proizvodi od 1971. godine kombinacijom modernih tehnologija i ručne izrade, a svoje proizvode prodaje u više od 15 zemalja EU – što ga čini vodećim proizvođačem nakita u ovom dijelu Europe. Tajna istinske ljepote i izvrsnosti krije se u velikoj ljubavi i strastvenoj posvećenosti detaljima koji uz jednostavnost i eleganciju vode kreiranju nakita koji odolijeva trendovima te se opire prolaznosti vremena.

Čudesan svijet Prahir nakita možete pronaći u Splitu, Rijeci, Velikoj Gorici i Zagrebu, a uskoro i u Zadru.

Učitati još
Zatvori