Što ovih blagdana nude zagrebačke pekarnice? Ovo su naši favoriti
Što ovih blagdana nude zagrebačke pekarnice? Ovo su naši favoriti

Što ovih blagdana nude zagrebačke
pekarnice? Ovo su naši favoriti

Zagrebačke craft pekarnice ne prestaju nas oduševljavati novitetima! Izdvojili smo blagdanske slastice iz njihove ponude koje ovog prosinca ne možemo (i ne želimo) zaobići. Dok su se neki odlučili za klasične božićne slastice u poboljšanoj varijanti, druge su pekarnice osmislile proizvode koji osvajaju i okusom i maštovitošću. Na sastojcima nisu štedjeli, peciva su neodoljivo meka, punjenja kreativna… Evo popisa naših favorita!

Gingerbread crufin iz pekarnice Korica jedan je od naših favorita. Pokušajte odoljeti cruffinu s kremastim gingerbread punjenjem, osvježavajućim coulisom od mandarine i spicy sugarsnap cookijem za ekstra toplinu.

Pekarnica Noel Bread&Deli u ponudi ponovno ima slavne maritozze, talijansko slatko pecivo obogaćeno raskošnom kremom. Maritozzi s Bread and Deli potpisom sastoje se od prozračnog brioša s rogačem (koji se puni slasnom kremom na bazi homemade sirupa i džema od naranče) i neodoljive kreme od bijele čokolade s dodatkom cvijeta naranče.

Boogie Lab i Kroštula panettone pravo je savršenstvo. Zadržava svježinu i do dva mjeseca, što je za artisan panettone gotovo i nemoguće postići. Proces izrade traje četiri dana. Sve kreće s hranjenjem divljih kvasaca, rađenjem zamjesa tijesta i prve fermentacije. Dodaje mu se još maslaca, jaja i mlijeka kako bi se oblikovao drugi zamjes, a zatim opet slijedi fermentacija. Slijedi oblikovanje i pogodite što – fermentacija.

Nakon oblikovanja i pečenja, panettone se okreće naopačke jer je toliko bogat sastojcima da bi inače kolabirao. Dostupan je u više okusa – čokolada, mandarina i bijela čokolada, kandirano voće, pistacija i limun te onaj s Bajadera pralinama.

Panetozzo je zanimljiv križanac između maritozza i panettonea u izvedbi Bread Cluba. Ima oblik maritozza, a krema od vanilije, naranče i grožđica u sredini okusom podsjeća na panettone. Zvuči neodoljivo! Isprobati je možete od subote kada će se naći u prodaji.

Učitati još
Zatvori