Ne dozvolite užitku da čeka. Stigao je Bajadera Panettone
Ne dozvolite užitku da čeka. Stigao je Bajadera Panettone

Ne dozvolite užitku da čeka. Stigao
je Bajadera Panettone

U srcu blagdana, jedna slastica izaziva posebno oduševljenje svojim bogatstvom okusa – panettone. Ova čarobna talijanska poslastica, koja svoje korijene vuče iz slikovitog Milana, postala je sinonim za slavlja i obiteljska okupljanja diljem svijeta.

Svojom mekanom teksturom, panettone ne samo da zadovoljava nepca već i budi sjećanja na prošle blagdane. Uzbudljivo je što su i ove godine Kraš i Kroštula ostvarili suradnju, spojivši vrhunske okuse za nezaboravne trenutke i ponovno nas razveselili Bajadera Panettoneom.

Bajadera Panettone
Bajadera Panettone

Legenda o najslađem kruhu

Jedna od popularnijih legendi koja kruži o podrijetlu panettona povezana je s Milanom i datira iz 15. stoljeća. Naime, u vrijeme vojvode Ludovica Sforze i njegove supruge Beatrice d’Este, organizirani su veliki božićni banketi na dvoru. Na jednom od tih božićnih slavlja, pekar po imenu Toni bio je zadužen za pripremu kolača. No, kako bi impresionirao dvorsku damu koja mu se svidjela, odlučio je unaprijediti uobičajeni recept. Dodao je kandirano voće i grožđice, a rezultat je bio sočan i mekan kruh.

Ovaj kolač postao je veliki hit, a pekar Toni stekao je popularnost. Nazvan je “pane de Toni” (Tonijev kruh), a s vremenom je promijenio ime u “panettone”. Priča o romantičnom pekaru Toniju koji stvara poseban kolač kako bi osvojio srce svoje ljubavi dodatno doprinosi šarmu ove priče.

Bajadera Panettone

Za sve dobre stvari treba vremena…

Panettone je najzahtjevniji pekarski proizvod uopće – priprema se čak četiri dana. U Kroštuli mu pridaju posebnu pažnju i sljubljuju ga s kraljicom pralina – Bajaderom. Ključan je dugotrajan proces dizanja tijesta, što rezultira mekanom i prozračnom strukturom, a na kraju se dobije najbolji slatki kruh. Bez aditiva, naravno, i uz dodatak neodoljive čokoladne poslastice.

Bajadera Panettone
Bajadera panettone
Bajadera Panettone

Neodgodivo dobra Bajadera!

Osim što je panettone središnji junak blagdanskog stola, izvrstan je dar za najdraže. Bajadera Panettone dolazi u neodoljivom pakiranju koje je prava poslastica za oči i savršen dar za voljene osobe! Darivanje panettonea neka bude vaš izraz ljubavi i pažnje, dok svaki zalogaj postaje izgovor za dijeljenje priča, smijeha i toplih obiteljskih trenutaka.

Uživajte u blagdanima i slatkim trenucima koji dolaze uz Bajadera Panettone. Ne dozvolite užitku da čeka!

Bajadera panettone

*Sadržaj je nastao u suradnji s tvrtkom Kraš d.d.

Veliko hvala Regular.Baru na ustupljenoj lokaciji za snimanje.

Foto: Sanja Jagatić

Model: Karla Se. (Talia models)

Hair: Frizerski studio Evelin

Make up: Sonja Pašalić

Odjeća: Mona

Učitati još
Zatvori