

Split ima novi sendvič bar: Najbolja talijanska mortadella, mozarella s grila, pistacije i domaća peciva
Splitska gastro scena posljednjih godina doživljava pravu malu renesansu. Od tradicionalnih konoba do modernih street food lokala, grad sve više nudi kvalitetne opcije koje prate svjetske trendove. Posebno je vidljiv porast interesa za specijalizirane barove i autentične koncepte koji se oslanjaju na jednostavne, ali pažljivo birane sastojke. Split je tako postao pravo odredište za kreativne kuhare i poduzetnike koji žele ponuditi nešto novo i drugačije.
Od izvrsnih coffee shopova i barova, pizzerija i gelaterija, sve do fine dining restorana, u Splitu je teško ostati gladan. A upravo se u tom kontekstu pojavio i novi Mortabella Sandwich Bar. Ovaj jednostavan, ali pažljivo osmišljen lokal svojim pristupom brzoj hrani donosi pravo osvježenje na splitske ulice!
Mortabella Sandwich Bar
Otvoren tek prije desetak dana, Mortabella Sandwich Bar je već privukao puno pažnje. Smješten odmah iza HNK-a, ovaj sendvič bar stavlja mortadelu u središte pažnje i pritom uspijeva spojiti talijansku tradiciju s lokalnim senzibilitetom.
Vlasnik i kreativac iza Mortabella Sandwich Bara, Marin Šipić, nadahnuće za ovaj gastro koncept pronašao je na svojim putovanjima po sjevernoj Italiji.
Što se jede u Mortabelli?
Glavna zvijezda njihovih sendviča je mortadela legendarnog brenda Villani iz Modene koja se u Splitu može probati jedino kod njih, a u ponudi imaju 3 vrste mortadele; klasičnu, s pistacijama i s tartufima.
Za najukusnija peciva zaslužna je suradnja s francuskom artisan pekarom Zrno ljubavi iz Splita, koja im radi peciva koja karakterizira savršeni kontrast tekstura – hrskava korica i meka, prozračna unutrašnjost. Upravo takvo pecivo idealno je za bogate i raskošne okuse mortadele i druge pažljivo odabrane sastojake.
U ponudi imaju 11 kombinacija sendviča, a fine peciva su, osim mortadelom, obogaćena dodatcima poput svježe burrate, stracciatelle, dimljene mozzarelle s grila, rukole, pesta od pistacija, sjeckanih pistacija i raznih umaka. Prvih 8 sendviča su s mortadelom, ali tu je i sendvič s pršutom te dvije vege opcije.
Cijene sendviča kreću se od 6 eura za sendvič s maslacem i mortadelom, 7 eura za vege sendviče, 8,5 eura za većinu sendviča s mortadelom pa do 9,5 eura za sendvič s pršutom, svježom mozarellom, grilanim cherry rajčicama, tikvicama i maslinovim uljem. Uz sendvič kod njih možete popiti sok, vodu, kavu, pivo ili čašu vina.
Dodatne informacije
Adresa: Ujevićeva poljana 1, 21000 Split
Radno vrijeme: Sri-ned 10:00-21:00, pon i uto 13:00-22:00
Instagram: Mortabella Split
Foto: Instagram