U srcu Ljubljane pronašli smo slasticu koja će oduševiti sve ljubitelje Harryja Pottera i Igre prijestolja
U srcu Ljubljane pronašli smo slasticu koja će oduševiti sve ljubitelje Harryja Pottera i Igre prijestolja

U srcu Ljubljane pronašli smo slasticu koja će oduševiti sve ljubitelje Harryja Pottera i Igre prijestolja

Ljubljanu obožavamo i volimo joj se vratiti kad god za to postoji prilika, neovisno radilo se o jednodnevnom izletu ili ‘city break’ vikendu stvorenom za punjenje baterija. Slovenski je to glavni grad koji se može pohvaliti prekrasnim gradskim centrom koji je u ovo adventsko doba posebno ukrašen, ali i obiljem šarmantnih lokala čija će vas gastronomska ponuda oboriti s nogu. Odlučite li se za vikend izlet, imamo za vas sjajnu preporuku gdje pojesti prefine slastice kada vam zatreba energije za daljnje razgledavanje Ljubljane.

Čarobna pekarnica u srcu Ljubljane

Pekarnica je mjesto na koje idemo po ukusne i tople zalogaje, a ova u centru Ljubljane u ponudi ima neodoljive slastice kojima je nemoguće reći ne. Pekarnicu Sisters Kurtoš otvorile su, kao što samo ime kaže, dvije sestre koje izrađuju poznati praški desert – trdelnik koji je poznat i kao kurtoš, odakle i naziv pekarnice. U njihovoj ponudi možete pronaći razne vrste ove slastice punjene raznim kremama i preljevima. A za one koji ipak više vole slano, tu su i slani kurtoši obogaćeni sezonskim namirnicama.

Harry Potter kurtoš

U svoju su raznovrsnu ponudu uvrstile slasticu koja će se posebno svidjeti svim ljubiteljima Harryja Pottera. Ovaj “čarobnjački” kurtoš u stilu Harryja Pottera oduševljava svojim izgledom, kao i jedinstvenim okusom. Pri izradi koriste ukusne sastojke kao što je čokoladni brownie s karamelom, čokoladni namaz, sladoled od bijele čokolade i šumskih borovnica, zlatni šećer, preljev od borovnica, kremu od vanilije, a sve je ukrašeno čokoladnim pečatom i čarobnim štapićem!

Čarobna je to kombinacija koja će vas sigurno oduševiti, kao što je i nas.

Game of Thrones

Da misle na sve, pokazale su najnovijom slasticom za ljubitelje najpopularnije serije Game of Thrones. Rekli bismo – Winter Is Coming! Nakon adventske šetnje gradom, zasladite se kreativnom slasticom od čokoladnog namaza, čokoladnih crispyja, višnje, čokoladnog moussea i sladoleda u kremi od vanilije. Na vrhu se nalazi ručno rađeno zmajevo jaje od čokoladnog moussa u prijestolju. Dobar tek!

Foto: Instagram (@sisterskurtos)

Učitati još
Zatvori