Chefovi su pokrenuli kuhinju u Topuskom – trebaju im kuhari i pomoćno osoblje

Chefovi su pokrenuli kuhinju u Topuskom – trebaju im kuhari i pomoćno osoblje

U Srednjoj ugostiteljskoj školi u Topuskom, na adresi Široka 14, u utorak je pokrenuta kuhinja kapaciteta 500 obroka dnevno. JRE Hrvatske poziva kuhare i pomoćno osoblje da se jave za rad u organiziranim grupama.

“Kuhinja u Topuskom je profesionalno organizirana, rad je predviđen u smjenama, dio namirnica imamo na skladištu, dio u dolasku, ali najvažnije je održati kontinuitet i osigurati redovitu opskrbu hranom. Stoga trebamo kuhare i pomoćno osoblje voljno raditi s nama jer samo naše ruke nisu dovoljne da se osigura toliki broj obroka u narednim tjednima”, izjavila je Marina Gaši, Predsjednica JRE Hrvatska.

Kuhinja je stavljena u pogon u koordinaciji s Anom Lisak iz Cateringa Lisak i kolegama iz Nacionalne udruge ugostitelja, te uz potporu ravnateljice Srednje ugostiteljske škole u Topuskom i načelnika općine Topusko.

Distribuciju obroku preuzela je općina Topusko, a hrana se razvozi potrebitim stradalnicima, vatrogascima, GSS-ovcima i drugima koji rade na raščišćavanju ruševina i područja pogođenog potresom.

“Zainteresirane kuhare i pomoćno osoblje molimo da nam se jave na broj +385 99 3473 321 ili email i.ban@jre.eu, kako bismo sastavili timove i organizirali posao. Razumijevajući potrebu da djelujete, molimo ipak da ne dolazite samoincijativno, već samo u koordinaciji s nama. Dobrodošle su i donacije u namirnicama, a kompanije i proizvođači koji žele pomoći mole se da nas prethodno kontaktiraju kako bismo dogovorili koju točno robu trebamo i kada ju trebamo, jer su nam kapaciteti za čuvanje i hlađenje ograničeni”, poručili su iz JRE Hrvatska.

“Pokreće se još jedna kuhinja velikoga kapaciteta u Sisku pa će vaše vrijedne ruke i vrijedne donacije trebati. Svima se unaprijed zahvaljujemo na odazivu i podršci”, zaključili su.

Chefovi u Petrinji i dalje neumorno kuhaju

Ekipa hrvatskih chefova okupljena u inicijativi Chef kuha doma već dva dana neumorno kuha u na Trgu hrvatskih branitelja u Petrinji. Na svojoj Facebook stranici redovito izvještavaju o svim novostima pa su tako jučer poručili da hrane zasad imaju i više nego dovoljno. Zamolili su sve da hranu više ne šalju jer nemaju adekvatnog prostora za skladištiti ju.

Rade i na otvaranju nove lokacije za kuhanje u okolici Petrinje pa su naveli što im trenutačno nedostaje:

  • plinska kuhala (na boce),
  • plinski grijači,
  • prazni kanistri za vodu od 20 l na više,
  • plinske boce,
  • grijači za čaj,
  • stolovi,
  • stolice,
  • jednokratna ambalaža (čaše, zdjelice, tanjuri, salvete, jedaći pribor)

Ukoliko nešto od toga imate za posuditi, možete se javiti na broj telefona 095 3822 293 ili na email: chefkuhadoma@gmail.com

“Isto tako molimo da nam se jave svi volonteri koji imaju prijevozna sredstva za dostavu hrane iz Zagreba do lokacije za kuhanje te od te lokacije do okolnih mjesta. Novčane donacije možete uplaćivati na broj računa: HR0825030071110003852. Za uplate iz inozemstva SWIFT broj je: VBCRHR22

Također, molimo da nam se jave svi chefovi iz okolice Petrinje/Siska/Zagreba koji bi voljeli volontirati i odrađivati smjenski rad na našim lokacijama za kuhanje”, poručili su u objavi na Facebooku.

Foto: JRE Hrvatska, Facebook

Učitati još
Zatvori