![Ovi Kroštulini kroasani koji se peku kod kuće zaludili su sve foodije](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/cover-krostula-kroasani.jpg)
Hrvatska artisan pekarnica Kroštula prije samo nekoliko dana privukla je pažnju cijele Hrvatske novim proizvodom i predivnom akcijom “Dupli kruh” o kojoj smo i mi pisali. Danas se, pak, priča o još jednom pekarskom novitetu iz Kroštule, a to su zamrznuti kroasani koje pečemo sami kod kuće.
Kroštula kroasani
U suradnji Kroštule i Pelegrinija nastao je novi hit proizvod – zamrznuti kroasani koji su pripremljeni bez aditiva, s prirodnim kvascem i s maslacem. Kroasani su polu-gotovi, odnosno proizvedeni su u Kroštuli, gdje su prošli i prirodan proces fermentacije. Njihova ukupna priprema traje tri dana; jedan dan za fermentaciju, drugi za preklapanje maslaca (laminaciju) i treći, prepušten kupcima, za finalno dizanje i pečenje, zbog čega su kroasani prozračne i razlistane strukture.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/02/krostula-korasani-1080x1080.jpg)
Kroasane je do korištenja potrebno čuvati na temperaturi od -18, a detaljna uputstva za pečenje nalaze se na pakiranju. Za 39,99 kn dobiti ćete 510g, odnosno 6 komada ručno rađenih kroasana. Nabaviti ih se može u Metrou, Super Konzumu i odabranim Spar trgovinama.
Osim odličnih kroasana koji će uljepšati svako jutro i unijeti neodoljive mirise u vaš dom, proizvodi Kućne pekarnice iza sebe imaju i kul priču. Zaklada Budi Foodie izdvaja 5% od svake kupovine proizvoda Kućne pekarnice kako bi omogućili mladim zaljubljenicima u pekarstvo školovanje na najuglednijim pekarskim institutima na svijetu, pa tako kupovinom proizvoda pomažemo mladim talentima ukloniti teret financiranja školovanja.
Foto: Instagram, Konzum