Dupli kruh je novi genijalni proizvod craft pekarne Kroštula

Dupli kruh je novi genijalni proizvod
craft pekarne Kroštula

Iz nove suradnje hrvatske artisan pekarne Kroštula i Ožujskog piva rodila se prekrasna, topla priča pod nazivom dupli kruh. Za svaki kupljeni “dupli kruh” drugi se kruh poklanja pučkim kuhinjama i udrugama koje prehranjuju materijalno najugroženije na području cijele Hrvatske. Ideja je bila omogućiti svima priliku da konzumiraju najkvalitetniji, hranjiv kruh. Ekipa iz Kroštule svoje je iskustvo, znanje i kreativnost unijela u novu priču; prvi su u Europi za izradu kruha koristili pivski ječam, koji im donira Ožujsko pivo, a koji je također rađen s prirodnim kvascima i bez aditiva.

Dupli kruh

Dupli kruh je u potpunosti prirodan i ne sadrži aditive, a zahvaljujući ječmu koji nastaje kuhanjem Žuje, izrazito je hranjiv te bogat mineralima, bjelančevinama i vlaknima. Svaki dupli kruh izrađuje se ručno, uz pomoć prirodnog kvasca koji mu daje posebnu aromu i dugu svježinu. Princip “1 kupi 1 doniraj” bez kupaca ne bi mogao postojati. Tek kada se kupovinom kruha uključite u dio priče i donirate potrebitima, on postaje “dupli”.

Cilj je uključiti što veći broj sudionika u projekt, a samim time i donirati što veći broj kruhova. Do sada je već donirano preko 5600 duplih kruhova, a trgovački partneri duplog kruha su Konzum, Interspar, Kaufland, Studenac i Metro.

Ako na neki način želite doprinjeti i sudjelovati u priči o duplom kruhu, javite se na mail duplikruh@krostula.hr, a više informacija možete saznati na njihovoj web stranici.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori