![Journal Gastro izbor mjeseca: Burgeraj je dobio šarenu terasu i najzabavnije sladolede u gradu](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-30-1080x1620.jpg)
![Journal Gastro izbor mjeseca: Burgeraj je dobio šarenu terasu i najzabavnije sladolede u gradu](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-gastro-izbor-mjeseca-2.jpg)
Journal Gastro izbor mjeseca: Burgeraj je dobio šarenu terasu i najzabavnije sladolede u gradu
Početkom lipnja došlo je i vrijeme za novi Journal Gastro izbor mjeseca. Između ljetnih pljuskova i nesnosnih vrućina, zadnjih je nekoliko dana obilježila i potraga za zagrebačkim lokalom koji je po mjeri za prve ljetne izlaske na ručak ili večeru, piće i sladoled. Naš je izbor pao na novi Burgeraj.
Journal Gastro izbor mjeseca: Lipanj
Kultno mjesto s, po mnogima, najboljim burgerima u gradu, krajem prošle godine preselilo se na novu lokaciju. S novom lokacijom, Burgeraj je oživio i doživio još niz promjena i noviteta. Posjetili smo ih i s vlasnicima Danijelom Stepić i Željkom Kvardom porazgovarali o uređenju novog prostora, starim i novim komadima namještaja, kao i starim i novim delicijama u njihovoj ponudi.
![Burgeraj](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Journal_Burgeraj-23-768x512.jpg)
Burgeraj u Vlaškoj
Novi Burgeraj nalazi se na adresi Vlaška ulica 35. Prostor je veći od prošlog, a iako su vlasnici htjeli osvježenje, odlučili su i odati počast staroj lokaciji na kojoj su proveli 10 godina, pa tako dio novog prostora krase razni komadi namještaja i umjetnine iz Preradovićeve. U uređenju u Burgeraju ništa nije slučajno, svaki predmet ima svoju priču – pa čak i tanjurići i žličice koji se poslužuju uz sladolede.
Klupa je replika njujorške subway klupe, prenesena je iz Preradovićeve, stolice su vintage iz talijanskih menza, šank je također iz Preradovićeve, a stolice smo brodom doveli iz Amerike..
Drugi, “novi” dio novog Burgeraja inspiriran je Azijom, gdje su vlasnici često na putovanjima poslijednih nekoliko godina.
![Burgeraj](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-25-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-1-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-2-768x1152.jpg)
![Burgeraj](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-6-768x1152.jpg)
![Burgeraj](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-7-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-4-768x1152.jpg)
Početkom lipnja Burgeraj je konačno dobio i terasu! Šareni stolci i stolovi u Staroj Vlaškoj zovu na predah uz craft pivo, jedan od klasika iz ponude burgera, ali i velike i uzbudljive novosti u ponudi – domaćih sladoleda. Mi smo se od sunca sakrili pod velike suncobrane na terasi, gdje smo degustirali burgere i sladolede te porazgovarale s vlasnicima.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-13-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-11-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-24-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-14-768x512.jpg)
Burgeri i sladoledi
Ponuda burgera ista je od prvog dana, a meko pecivo, sočno meso i savršeni dodaci pokazali su se kao dobitna kombinacija. Povremeno imaju i specijal burgere, ovisno o inspiraciji i idejama vlasnika Željka koji ih peče. U stalnoj ponudi su Hambi, Bacon Cheese, Pepper Jam, Onion Jam i Tamari Mushroom. Uz svaki burger dobivaju se i krumpirići i ketchup, a cijene se kreću od 9,5 do 11 eura. Uz burgere se uobičajeno pije craft pivo, a jedino što je još nedostajalo bila je slatka ponuda.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-16-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-20-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-22-768x1152.jpg)
Krema sladoledi
Cijela priča krenula je kada je Željko prije nekoliko godina Danijeli poklonio kućni aparat za izradu sladoleda. Nekoliko godina prakse i puno kreativnih kombinacija kasnije, pokrenuli su Kremu. Ideja je imati nekoliko stalnih okusa, te uz njih dodavati i sezonske kombinacije okusa.
Sladoledi su naš najosobniji projekt. Ja, recimo, ne vjerujem da u hamburgere može ići bilo što, dok su sladoledi slobodniji po tom pitanju, u sladoledima možete kombinirati što god hoćete.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-28-768x512.jpg)
Sve vezano uz sladolede u potpunosti se priprema u Burgeraju; sami kuhaju domaće džemove, peku kolačiće i druge dodatke. Stalni okusi u ponudi vezani su uz lokacije koje vole, pa tako imaju Choco Stout – gelato od čokolade i tamnog stout piva – predstavlja Zagreb i njihovu bazu, mjesto u kojem od prvog dana njihove burgere prate craft pive. Drugi okus u ponudi je Garden Rose – gelato od ruže s džemom od rabarbare – predstavlja njihov dom u Istri i vrt u kojem uzgajaju rabarbare i ruže. Treći okus je Mango Sticky Rice – gelato od riže s umakom od manga – predstavlja Aziju i mjesta na koja vlasnici najviše vole putovati.
Trenutno su u ponudi osim stalnih okusa i sezonski sladoled Strawberry Blonde od jagoda, mlaćenice i zobenih keksića te Wild Sage, sladoled od cvjetova divlje kadulje i komadića torte od maslaca. Povremeno su u ponudi i voćni sorbeti, a važno je napomenuti i kako se u pripremi ne koriste gotove baze, komercijalni emulgatori i stabilizatori.
Za sada je sladoledi prodaju samo pakirani, a želja im je u budućnosti imati i vitrinu iz koje bi se sladoledi direktno posluživali gostima.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-12-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-9-768x1152.jpg)
U izradi naših gelata surađujemo s malim proizvođačima, koristimo mliječne proizvod malih mljekara, šećer od trske organskog porijekla, a voće i ostale namirnice od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ponekad koristimo i namirnice iz vlastitog vrta!
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-29-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-32-768x1152.jpg)
![Burgeraj](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-31-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-37-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2024/06/Burgeraj-36-768x1152.jpg)
Dodatne informacije:
Adresa: Vlaška ulica 35
Radno vrijeme: pon-čet 12-21h, pet-sub 9-22h
Instagram: burgeraj.zagreb
Facebook: Burgeraj
Foto: Martina Movrić