Journal Gastro izbor mjeseca: Burgeraj je dobio šarenu terasu i najzabavnije sladolede u gradu
Journal Gastro izbor mjeseca: Burgeraj je dobio šarenu terasu i najzabavnije sladolede u gradu

Journal Gastro izbor mjeseca: Burgeraj je dobio šarenu terasu i najzabavnije sladolede u gradu

Početkom lipnja došlo je i vrijeme za novi Journal Gastro izbor mjeseca. Između ljetnih pljuskova i nesnosnih vrućina, zadnjih je nekoliko dana obilježila i potraga za zagrebačkim lokalom koji je po mjeri za prve ljetne izlaske na ručak ili večeru, piće i sladoled. Naš je izbor pao na novi Burgeraj.

Journal Gastro izbor mjeseca: Lipanj

Kultno mjesto s, po mnogima, najboljim burgerima u gradu, krajem prošle godine preselilo se na novu lokaciju. S novom lokacijom, Burgeraj je oživio i doživio još niz promjena i noviteta. Posjetili smo ih i s vlasnicima Danijelom Stepić i Željkom Kvardom porazgovarali o uređenju novog prostora, starim i novim komadima namještaja, kao i starim i novim delicijama u njihovoj ponudi.

Burgeraj

Burgeraj u Vlaškoj

Novi Burgeraj nalazi se na adresi Vlaška ulica 35. Prostor je veći od prošlog, a iako su vlasnici htjeli osvježenje, odlučili su i odati počast staroj lokaciji na kojoj su proveli 10 godina, pa tako dio novog prostora krase razni komadi namještaja i umjetnine iz Preradovićeve. U uređenju u Burgeraju ništa nije slučajno, svaki predmet ima svoju priču – pa čak i tanjurići i žličice koji se poslužuju uz sladolede.

Klupa je replika njujorške subway klupe, prenesena je iz Preradovićeve, stolice su vintage iz talijanskih menza, šank je također iz Preradovićeve, a stolice smo brodom doveli iz Amerike..

Drugi, “novi” dio novog Burgeraja inspiriran je Azijom, gdje su vlasnici često na putovanjima poslijednih nekoliko godina.

 

Burgeraj
Vlasnici Danijela Stepić i Željko Kvarda
Burgeraj
Burgeraj

Početkom lipnja Burgeraj je konačno dobio i terasu! Šareni stolci i stolovi u Staroj Vlaškoj zovu na predah uz craft pivo, jedan od klasika iz ponude burgera, ali i velike i uzbudljive novosti u ponudi – domaćih sladoleda. Mi smo se od sunca sakrili pod velike suncobrane na terasi, gdje smo degustirali burgere i sladolede te porazgovarale s vlasnicima.

Burgeri i sladoledi

Ponuda burgera ista je od prvog dana, a meko pecivo, sočno meso i savršeni dodaci pokazali su se kao dobitna kombinacija. Povremeno imaju i specijal burgere, ovisno o inspiraciji i idejama vlasnika Željka koji ih peče. U stalnoj ponudi su Hambi, Bacon Cheese, Pepper Jam, Onion Jam i Tamari Mushroom. Uz svaki burger dobivaju se i krumpirići i ketchup, a cijene se kreću od 9,5 do 11 eura. Uz burgere se uobičajeno pije craft pivo, a jedino što je još nedostajalo bila je slatka ponuda.

Krema sladoledi

Cijela priča krenula je kada je Željko prije nekoliko godina Danijeli poklonio kućni aparat za izradu sladoleda. Nekoliko godina prakse i puno kreativnih kombinacija kasnije, pokrenuli su Kremu. Ideja je imati nekoliko stalnih okusa, te uz njih dodavati i sezonske kombinacije okusa.

Sladoledi su naš najosobniji projekt. Ja, recimo, ne vjerujem da u hamburgere može ići bilo što, dok su sladoledi slobodniji po tom pitanju, u sladoledima možete kombinirati što god hoćete.

Sve vezano uz sladolede u potpunosti se priprema u Burgeraju; sami kuhaju domaće džemove, peku kolačiće i druge dodatke. Stalni okusi u ponudi vezani su uz lokacije koje vole, pa tako imaju Choco Stout – gelato od čokolade i tamnog stout piva – predstavlja Zagreb i njihovu bazu, mjesto u kojem od prvog dana njihove burgere prate craft pive. Drugi okus u ponudi je Garden Rose – gelato od ruže s džemom od rabarbare – predstavlja njihov dom u Istri i vrt u kojem uzgajaju rabarbare i ruže. Treći okus je Mango Sticky Rice – gelato od riže s umakom od manga – predstavlja Aziju i mjesta na koja vlasnici najviše vole putovati.

Trenutno su u ponudi osim stalnih okusa i sezonski sladoled Strawberry Blonde od jagoda, mlaćenice i zobenih keksića te Wild Sage, sladoled od cvjetova divlje kadulje i komadića torte od maslaca. Povremeno su u ponudi i voćni sorbeti, a važno je napomenuti i kako se u pripremi ne koriste gotove baze, komercijalni emulgatori i stabilizatori.

Za sada je sladoledi prodaju samo pakirani, a želja im je u budućnosti imati i vitrinu iz koje bi se sladoledi direktno posluživali gostima.

U izradi naših gelata surađujemo s malim proizvođačima, koristimo mliječne proizvod malih mljekara, šećer od trske organskog porijekla, a voće i ostale namirnice od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Ponekad koristimo i namirnice iz vlastitog vrta!

 

Burgeraj

Dodatne informacije:

Adresa: Vlaška ulica 35

Radno vrijeme: pon-čet 12-21h, pet-sub 9-22h

Instagram: burgeraj.zagreb

Facebook: Burgeraj

Foto: Martina Movrić

Učitati još
Zatvori