Chefovi i dalje neumorno kuhaju u Petrinji, a pomoć im je stigla i od slavnog chefa Josea Andresa

Chefovi i dalje neumorno kuhaju u Petrinji, a pomoć im je stigla i od slavnog chefa Josea Andresa

Grupa hrvatskih chefova okupljena u inicijativi ‘Chef kuha doma’ je svega nekoliko sati nakon razornog potresa koji je pogodio područje Petrinje, Siska i Glina ekspresno otišla kuhati u Petrinju. Na tamošnjem Trgu hrvatskih branitelja postavili su food truck i otad neumorno kuhaju kako bi svim unesrećenima osigurali tople obroke.

Samo za Staru godinu skuhali su oko 7000 obroka, a pomoć im neprestano stiže sa svih strana i od svih koji na bilo koji način mogu pomoći – raznih organizacija, tvrtki, restorana pa sve do običnih građana koji doniraju hranu, namirnice i inventar.

World Central Kitchen u Petrinji

Svoju je pomoć nedugo nakon potresa ponudio i slavni američki chef Jose Andres i njegova World Central Kitchen, najpoznatija mobilna pučka kuhinja koja je dosad nahranila stotine tisuća ljudi u najugoženijim područjima diljem svijeta.

U Petrinju je ubrzo stigao Felix Carver, globalni direktor za logistiku World Central Kitchena, koji je izvijestio da je potpuno impresioniran radom i postupcima hrvatskih chefova i svih ostalih na terenu.

“Hrvati se nastavljaju samoorganizirati i sve su efikasniji. Jučer su podijelili 7000 obroka na cijelom području. Otvorena je WhatsApp grupa za centralnu komunikaciju između kuhinja koje sudjeluju u akciji. Kupljene su termo kutije za dopremu hrane u okolna sela. Donacije hrane i potrepština neprekidno pristižu. Imao sam zadovoljstvo upoznati Marina Rendića i chefa Belizara u Marinovu restoranu (gulaš je odlično mirisao). Sad sam imao priliku razgovarati sa svakim članom tima pojedinačno i poruka iz World Central Kitchena je jasna. Potpuno smo impresionirani posvećenošću i podrškom koju dajete svojoj zajednici. WCK je uz vas, u solidarnosti s vašom misijom i predanošću vašim ljudima. Hrvatsku napuštam miran, ali ova WhatsApp grupa ostaje aktivna dokle god traje vaša akcija. Ovdje smo da vas podržimo”, stoji u poruci World Central Kitchena.

Na Facebook stranici Chef kuha doma u međuvremenu je objavljeno što im trenutno nedostaje. Hrane i namirica imaju, no treba im 5 lonaca od 50+ litara, 10 šeflji od 500 ml, oko 100 000 komada 500 ml alu posuda s poklopcem. Osim toga potrebne su im i zaštitne maske kako bi svi koji pomažu ostali sigurni od korone.

Svi koji žele pomoći, maske mogu dostaviti u Petrinju, na Trg hrvatskih branitelja gdje se nalazi food truck.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori