Bile smo u Instafoodu, mjestu koje je postalo hit zahvaljujući burgeru s francuskom salatom

Bile smo u Instafoodu, mjestu koje je postalo hit zahvaljujući burgeru s francuskom salatom

Vrlo je vjerojatno da ste već čuli za Instafood, restoran na zagrebačkoj Kajzerici koji spaja pizzeriju, burger bar i palačinkarnicu te sva omiljena jela priprema pod istim krovom. Razlog zašto ste vjerojatno za njega čuli je burger s francuskom salatom, zbog kojeg su ljudi znali potegnuti čak i iz Siska samo da bi ga probali, priča nam vlasnik Domagoj Delač.

“Ja sam čovjek koji voli hranu i volim ljude vidjeti sretne jer to i mene čini sretnim”, započinje svoju priču Domagoj dok sjedimo na terasi njegovog restorana. Inače se bavi konzaltingom, ali i mnoštvom drugih stvari pa je tako nakon jedne životne situacije odlučio, za svoj gušt, otvoriti fast food restoran. Želja mu je bila gostima ponuditi omiljena fast food jela dobre kvalitete i po normalnim cijenama. Pronašao je prostor, skupio ekipu i bacio se na posao.

Novo mjesto u gradu gdje ćete se baš dobro najesti

“Hoću da ljudi ovdje dođu, ugodno se osjećaju i da se onako baš dobro najedu”, kaže Domagoj koji u Instafoodu burgere peče sam, dok je za pizzu zadužen njegov prijatelj Marko Singer. Na jelovniku nude 8 pizza, isto toliko burgera, imaju i dva sendviča s piletinom, krumpiriće i nuggetse te palačinke s raznim preljevima i dodacima.

Trude se da namirnice budu domaće, a sastojci su svaki dan svježi. Meso je iz kvartovske mesnice Antonio koja meso uzima s OPG-a, a po Domagojevom receptu zatim rade pljeskavice. Tijesto za pizzu uzimaju iz pekarnice Aurora iz Dugog Sela, a sve umake Domagoj radi sam. Popularni Zagrebački burger oko kojeg se stvorio hype sadrži francusku salatu koju radi Domagojeva šogorica… Ukratko, Instafood je mjesto gdje se osjeti ta domaća atmosfera i gdje ćete se zaista osjećati kao kod kuće i, naravno, dobro najesti.

Domagoj Delač

Sočni burgeri bogati raznolikim sastojcima

Osim Zagrebačkog burgera, na jelovniku ćete pronaći njih još 7. Svi se sastoje od velike 180 gramske pljeskavice od 100% junećeg mesa iz domaćeg uzgoja u friškom brioche pecivu s finim homemade umacima i ostalim sastojcima. Domagoj nam je preporučio da probamo Istarski i Zagorski, inače najprodavanije burgere u Instafoodu.

Istarski se sastoji od tartufate, grana padano sira, rikole, istarskog pršuta, crnih maslina, cherry i sušenih rajčica te domaćeg aioli umaka i zaista je poseban. Zagorski nas je jednako oduševio, a u njemu ćete naći špek, chedar sir, šampinjone s grilla, prženi luk, zelenu salatu, kisele krastavce, rajčicu i suhe šljive koje mu daju poseban touch, baš kao i domaći guacamole umak koji se u burgeru nalazi uz hambi umak. Nešto što možda ne biste očekivali u burgeru, ali baš zato ga vrijedi probati!

Istarski burger
Istarski burger

Ono što na meniju nećete pronaći je Chefov burger za koji Domagoj kaže da “sadrži najbolje stvari iz svih ostalih burgera”. Ako vam ga ponudi, nemojte ga odbiti, kaže da ga ljudi obožavaju. Vegani će također pronaći nešto za sebe – veganski burger Beyond the Meat s veganskom pljeskavicom i pecivom, pečenom ciklom, lukom karameliziranim u pivu, šampinjonima i paprikama s grilla, zelenom salatom iceberg, rajčicom te guacamole i BBQ umacima.

Zagorski burger
Zagorski burger

Pizza napoletana od najfinijih sastojaka

Pizze su napoletane, spravljene od najfinijih sastojaka i mekanog, elastičnog tijesta. Baš kao burgeri, i pizze nose regionalna imena pa tako možete naručiti Dalmatinsku, Istarsku, Slavonsku… Mi smo se odlučili za Zagrebačku sa San Marzano rajčicama, fior di latte mozzarellom, vratinom, slatkim feferonima, vrhnjem, paprikom, bosiljkom i kalamata maslinama.

Zagrebačka pizza
Zagrebačka pizza

Na kraju smo se zasladile palačinkama koje možete složiti sami, po svom guštu, uz veliki izbor priloga i nadjeva.

Palačinka s Lino Ladom i preljevom od jagode
Palačinka

Sve su to dovoljni razlozi da se u idućim danima zaputite na Kajzericu i uživate u hrani. Instafood možete pronaći na adresi 10. Podbrežje br. 26, a pratite ih i na društvenim mrežama i službenoj stranici.

Učitati još
Zatvori