Journal.hr
Hidden_bistro_rijeka_

Goveđi rep i pastrnjak

Domagoj Klečina novi je chef Hiddena. Željko Vukićević od Rijeke se oprostio večerom na kojoj smo bili

Riječki Hidden wine bistro nedavno je priredio posebnu večeru koja je u isto vrijeme bila oproštaj od jednog chefa i dobrodošlica novom vođi kuhinje. Riječ je o Željku Vukićeviću, glavnom chefu Hiddena od samih početaka, koji se sada vraća u rodnu Crnu Goru kako bi otvorio obiteljski restoran, te Domagoju Klečini, talentiranom novom glavnom chefu koji preuzima kuhinju s puno entuzijazma i kreativnosti.

Glavni chef Hiddena, Željko Vukićević, oprostio se od riječkog restorana s toplinom i zahvalnošću. Kako je naglasio, bila mu je čast živjeti i raditi u Rijeci i Hrvatskoj, ponosan je na sve što su zajedno postigli, a upravo ovdje je osjetio još jaču ljubav prema svom poslu. Naime, vlasnik Deni Srdoč i chef Vukićević su Hidden pretvorili u jedan od najboljih hrvatskih bistroa i svakako najbolji riječki restoran.

Goveđi rep i pastrnjak

Večera “Doviđenja & Dobrodošli” u riječku je kuhinju nakratko vratila i spomenutog vlasnika Hiddena, proslavljenog chefa Denija Srdoča, koji je zajedno s timom pokazao zašto Hidden već godinama drži mjesto na vrhu riječke gastronomske scene. Gosti su uživali u osam pažljivo komponiranih slijedova, koji su spojili različite stilove, tehnike i okuse.

Teleća glava

Chefovi na djelu

Večer je započela hladnim predjelima. Deni Srdoč predstavio je King Fish, odnosno gofa s porilukom i dashi umakom, dok je Vukićević oduševio kombinacijom kozica, svinjske glave i hrena. Slijedili su topli tanjuri: Domagoj Klečina pripremio je kremasti rižoto od bundeve, a Vukićević goveđi rep s pastrnjakom.

Glavna jela pokazala su snagu individualnog stila svakog chefa. Srdoč je poslužio luksuzni Wagyu +6 s bukovačom, dok je Vanja Puškar iz Beograda (vodi moderne beogradske restorane Iva, Iris i Dragoljub, pod sloganom New Balkan Cuisin), gost večeri, oduševio telećom glavom, kreativnim i moćnim slijedom koji je ujedno bio i kulinarski highlight večeri.

Wagyu i oyster mushroom
Kozice, svinjska glava, hren

Slatki završetak večeri

Deserti koje je pripremio Klečina pokazali su da je i slatki segment kuhinje u sigurnim i kreativnim rukama. Choux s pistacijom i yuzuom te elegantna čokoladna torta zaokružili su večer, ostavljajući goste s osmijehom i nezaboravnim iskustvom.

Sve upućuje na to da Hidden i dalje ostaje nezaobilazna destinacija na riječkoj gastronomskoj sceni, a uskoro će to potvrditi novi jelovnik pod vodstvom novog chefa Domagoja Klečine.

Rižoto od bundeve
King fish, poriluk, dashi

Foto: Journal