Top anti-age proizvodi za vrat koji će spriječiti preuranjeno starenje i opuštanje kože
Top anti-age proizvodi za vrat koji će spriječiti preuranjeno starenje i opuštanje kože

Top anti-age proizvodi za vrat koji će spriječiti preuranjeno starenje i opuštanje kože

Vrat je onaj dio tijela na kojem se godine najranije vide i na kojem ih je najteže sakriti. Isto je s rukama. Koliko god zategnuli kožu lica ili tijela, na vratu će se godine vidjeti. I neka se vide, godina se ne treba sramiti, ali ako kožu možemo njegovati i uporiti njezino opuštanje, zašto to ne bismo napravili? Ako njegujemo lice, zašto vrat ne bi dobivao jednaku pažnju? Svi dobro dermtolozi reći ća vam da skincare ne završava kod vrata nego kod grudi i to je zaista tako. Koža vrata i dekoltea sklona je borama, a često je i izložena suncu i vanjskim utjecajima kao i koža lica. Pa zašto onda na vrat zaboravljamo?

Uobičajena skincare rutina često nije dovoljna

I reći će mnogi sada da vrat jednostavno njeguju proizvodima za lice, ali to nekada nije dovoljno. Naime, proizvodi za vrat teksturom su drugačiji od onih koje koristimo na licu. Kreme su često puno gušće i “jače”, a recimo serumi sadrže sastojke koji su namijenjeni posebno nježnoj koži vrata. Često oni djeluju tako da zatežu i podižu kožu vrata, koja s vremenom gubi elastičnost. I naravno, i dalje možete koristiti proizvode koje koristite i na licu, ali ovi koji ciljano djeluju na vrat mogu vam još samo pomoći.

Njega vrata i dekoltea

Ponovit ćemo još jednom, ako nemate posebnu kremu za vrat, na njega biste uvijek trebali nanositi onu koju koristite za lice. No treba pripaziti. Naime, sastojci poput retinola mogu biti preagresivni za kožu vrata. Baš zato dobro je koristiti proizvode koji su namijenjeni baš tom dijelu tijela. Koža vrata jednako je osjetljiva na oštećenja od sunca kao i lice. I na vratu se mogu pojaviti hiperpigmentacijske mrlje i bore , a to samo znači da vratu treba pridavati jednaku pažnju koju dajemo licu.

Najbolji proizvodi na tržištu

Bilo da želite spriječiti nastajanje takozvanog ‘purećeg vrata’ – opuštanje kože ispod brade – ili ‘tehnološkog vrata’ – pojavu finih linija i bora koje su posljedica stalnog naprezanja vrata ispred računala i pametnih telefona – vrijeme je da uložite u njegu svoje dragocjene kože vrata. Najbolji izbor bit će bogate kreme, ali ako ne volite takvu gustu teksturu, uvijek možete odbrati emulzije koje se lakše razmazuju i upijaju. Dio proizvoda s našeg popisa djeluje instantno, a dio daje rezultate s vremenom.

U nastavku smo za vas izdvojili neke od najboljih proizvoda za njegu kože vašeg vrata.

Foto: Instagram (@nikki.cruz, @yadavillaret)

Učitati još
Zatvori