U skrivenom pariškom baru Grouvie pića priprema jedna od najboljih koktel majstorica
U skrivenom pariškom baru Grouvie pića priprema jedna od najboljih koktel majstorica

U skrivenom pariškom baru Grouvie pića priprema jedna od najboljih koktel majstorica

Crvena je boja – (A) ljubavi, (B) života, (C) vatre. Ona je sve učestalija u svijetu mode i ljepote, ali i kada je u pitanju uređenje interijera. Također, ova boja je upečatljiva, odvlači pažnju, a istovremeno asocira na eleganciju. Idealna je za barove i kafiće zbog činjenice da dodatno zatamnjuje prostor, a cjelokupan ambijent čini bar mrvicu šarmantnijim. Upravo to su glavne odrednice bara pod nazivom Grouvie koji se nalazi na iznad popularnog restorana Brasserie Des Prés u Parizu.

/ Pariz – grad ljubavi i odličnih lokala /

Bar Grouvie nalazi se u ulici 6 Cr du Commerce Saint-André u glavnom gradu Francuske. Dio njegovog imena je i riječ dancing, a on se izdvaja od ostalih po specijalnim tematskim večerima. Ipak, bar je prije svega poznat po fenomenalnim koktelima za koje je zadužena jedna od najboljih koktel majstorica Jennifer Le Nechet.

Tople nijanse i intimna atmosfera koja je dominantna u ovom lokalu pozivaju vas da se nakon večere u restoranu Brasserie Des Prés obavezno popnete na gornji kat i u ritmu specijalne disko playliste isprobate jedan od prepoznatljivih koktela. Također, ulaz je besplatan i nije vam neophodna rezervacija. A to vrijedi čak i za turističke grupe.

Iako se u skrivenim ulicama Pariza kriju različiti kafići i restorani – kao što su Le Relais De L’Entrecôte, Bistrot des Tournelles i Kayrose Kitchen – Grouvie je distinktivan već na prvi pogled zahvaljujući posebnom interijeru. Također, on je u određenoj mjeri tajanstven jer nije upečatljiv, a upravo zbog toga će promaknuti mnogima.

/ The groove @ GROUVIE /

Već pri kratkom pogledu na kartu hrane i pića shvatit ćete da je bar Grouvie nezaobilazna lokacija prilikom vaše prve ili sljedeće posjete Parizu. Karta koktela inspirirana je lokalnom gastronomijom, te je tako – na primjer – desert Paris-Brest pretvoren u piće. Naravno, tu su i kokteli Bohemian Rhapsody, Donna Summer, Dolly Parton, Billie Jean i Bowie. Iza svakog pića krije se specijalna priča. A na vama ostaje samo da se odlučite koje dominantne ukuse preferirate.

Naravno,  ako ogladnite, tu je i raznovrstan jelovnik. Od kobasica i sireva pa sve do puževa – ovaj restoran, odnosno bar, pobrinut će se da vam pruži nezaboravno iskustvo.

Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Instagram (@sandrosset / @paris_in_cocktails / @dorenavant_studio)

Učitati još
Zatvori