I ovog prosinca najdraži su nam Freixenet pjenušci

I ovog prosinca najdraži su nam
Freixenet pjenušci

Nećemo nimalo pretjerati ukoliko za Freixenet kažemo kako se radi o apsolutnom, svjetskom šampionu u proizvodnji pjenušaca. Ovo posebno dobiva na težini kada se uzme u obzir kako Freixenet proizvodi najcjenjenijom, klasičnom metodom vrenja u boci, nekada zvanom i ‘šampanjska metoda’. Radi se o jedinstvenom spoju tradicije, iskustva, podrumu nedaleko Barcelone, na jednom od najvećih vinorodnih područja na svijetu, s obiljem mediteranskog sunca.

Freixenetovi pjenušci prepoznatljivi su širom svijeta zbog svoje svježine i voćnosti te delikatnih aroma karakterističnih za pjenušce proizvedene upravo klasičnom metodom. Teško, pa čak i nemoguće je dosjetiti se sličnog primjera u svijetu pjenušavih vina, koji bi u uključivao sve navedeno, a da bi pri tome nudio bolji odnos nivoa i postojanosti kvalitete, cijene i ugleda.

Posjećujete li Barcelonu, ne propustite priliku i vlakom posjetite ovaj podrum u kojem odležavaju impresivne desetine milijuna boca dok u njima polako nastaju fini, dragocjeni mjehurići.

Gdje kupiti Freixenet?

Većina trgovačkih lanaca u svojoj ponudi nudi najpoznatije etikete Freixeneta, Cordon Negro brut i Carta Nevadu semi seco, dok se u nekima može pronaći i širi izbor koji uključuje i Mia Moscato, Ice i Freixenet Prosecco. Najširu ponudu, s perjanicama podruma poput Reserve Real treba potražiti u zagrebačkim vinotekama Vivat fina vina, Martićeva 12 i F. Folnegovića 1b.

Osnovni vodič kroz Freixenet

Ako volite suho, za aperitivno pijuckanje, ali i uz širok spektar jela:

Cordon Negro Brut u prepoznatljivoj, crnoj boci; vrlo suhi Brut Nature Vintage i Meritum Gran Reserva Vintage Brut Nature; Reserva Real Brut; D.S. Cuvee Gran Reserva Brut; Elyssia Gran Cuvee Brut.

Ako preferirate malo slađe:

Carta Nevada semi seco; Ice i Ice rose; Prosecco extra dry i Italian rose; Cordon Rosado seco.

Za ljubitelje slatkog i voćnih aroma, uz desert ili umjesto deserta:

Mia Moscato i Mia Moscato rose; Malvasia dolce Reserva Vintage Cuvee Prestige.

Posebne kategorije: Freixenet Bio Brut i Koscher Brut.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori