Testirale smo nove Kiehl’s Ultra Pure serume da ne morate vi. Donosimo vam dojmove
Testirale smo nove Kiehl’s Ultra Pure serume da ne morate vi. Donosimo vam dojmove

Testirale smo nove Kiehl’s Ultra Pure serume da ne morate vi. Donosimo vam dojmove

Svaka koža je drugačija i ima svoje specifične potrebe. Od nas desetak u Journal redakciji teško je naći dvije žene koje imaju približno sličan tip kože. Svaka ima drugačiju teksturu, nečije pore su veće, nečije manje. S druge strane, dio redakcije bori se sa suhom kožom, dio s masnom t-zonom, a ima i onih s osjetljivom kožom koja je na momente posebno dramatična (pogotovo ako na nju stavimo nešto što joj ne paše). Svaka od nas se s potrebama vlastite kože nosi na svoj način. Svojom rutinom.

Ipak, protekla dva tjedna, nas tri, dobile smo priliku tu rutinu malo prodrmati i obogatiti. Čim smo vidjele vijest o novim Kiehl’s Ultra Pure serumima, koji sadrže minimalno sastojaka, a obećavaju maksimalne rezultate, poželjele smo te tvrdnje testirati. Prvi zadatak je bio odabrati tri žene iz redakcije koje imaju potpuno drugačije tipove kože, ali i nesavršenosti koje Kiehl’s serumi targetiraju.

Kiehl's Ultra Pure serumi

No, prije nego što se bacimo na problematiku naše kože i samu recenziju, vratimo se na Kiehl’s serume. Što je u njima toliko posebno, kome su namijenjeni i koje nesavršenosti na koži targetiraju? Sve donosimo u nastavku. Najprije, bitno je naglasiti da se radi o tri seruma – s hijaluronskom kiselinom, niacinamidom i glikolnom kiselinom.

Tri seruma za tri tipa kože

Prvi je Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid. On je namijenjen svima koji se bore sa suhom kožom jer nudi dubinsku hidrataciju. Ovaj serum formuliran je sa samo 7 sastojaka koji obnavljaju i vlaže kožu.

Drugi serum je Ultra High-Potency Serum 5.0% Niacinamide. On je formuliran sa samo deset sastojaka, a zadatak mu je smanjiti neželjeni sjaj te umanjiti nesavršenosti na koži.

Treći je Ultra Pure High-Potency Serum 9.8% Glycolic Acid. Radi se o serumu s glikolnom kiselinom. On je namijenjen svima koji imaju problema s teksturom kože. Također ima samo 7 sastojaka i služi zaglađivanju kože te vraćanju sjaja.

Kiehl's Ultra Pure serumi

Kako smo birale serume?

S obzirom na to da je Kiehl’s izbacio tri nova seruma, morale smo naći žene s tri različita tipa kože i s različitim potrebama. Kao što je ranije spomenuto, u redakciji s preko 10 žena, to nije bio problem. Izbor je pao na Dunju, Gabrijelu i moju malenkost, autoricu teksta. Dunja ima suhu kožu kojoj treba hidratacije, Gabrijela se želi riješiti teksture, a mojoj kombiniranoj koži potrebno je pod kontrolu staviti sjaj na T-zoni.

Svaka od nas, prije nego što je odabrala svoj serum za testiranje, konzultirala se s Kiehl’s edukatoricom Antonijom. Isto bismo preporučile i vama, posebno ako tek krećete uvoditi aktivne sastojke u svoju rutinu. Antoniji smo opisale svoj tip kože te smo ju informirale o proizvodima i aktivnim sastojcima koje već koristimo. Sukladno tome ona nam je preporučila koji Ultra Pure serum trebamo koristiti naredna dva tjedna.

Kiehl's Ultra Pure serumi

Dunja – Ultra Pure Serum s hijaluronskom kiselinom

Dunja je svoju kožu opisala kao suhu, dehidriranu i osjetljivu. Prije uvođenja Kiehl’s Ultra Pure seruma njezina rutina sastojala se od gela za čišćenje lica, seruma, hidratantne kreme i kreme za područje oko očiju te SPF-a. Poželjela je raditi na hidrataciji i sprječavanju nepravilnosti.

“S obzirom na to da imam suhu kožu, novi Kiehl’s ultra potentni serumi došli su u pravom trenutku nakon hladnih zimskih i vjetrovitih dana koji su još dodatno utjecali na isušivanje. Prema preporuci Kiehl’s edukatorice, odabrala sam Ultra Pure High-Potency Serum s 1.5% hijaluronske kiseline te ga uklopila u svoju svakodnevnu rutinu”.

Dunja je serum koristila dva puta dnevno: “Dvije-tri obilnije kapi sam svakodnevno aplicirala kao prvi korak u rutini, nakon čišćenja kože. Serum ima lagano ljepljivu teksturu pod prstima no vrlo lako se razmazuje i vrlo brzo upija, pogotovo kad je apliciran na vlažnu kožu. Odlična je podloga za dan, u kombinaciji s hidratantnom kremom (pogotovo ako se radi o Kiehl’s Ultra Facial kremi) i dobro funkcionira ispod makeupa”.

Rezultati nakon dva tjedna

No kakvi su zaista rezultati?

“Mogu reći da mi je koža glađa, svježija i zategnutija te da sam vrlo brzo primijetila tu promjenu. Serum mi je pomogao u zadržavanju vlažnosti kože i sveukupnoj hidratizaciji, sa sveukupnim rezultatom lijepe i blistave kože”.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid
Kiehl's Ultra Pure serumi

Gabrijela – Ultra Pure serum s glikolnom kiselinom

Gabrijela svoju kožu opisuje kao kombiniranu s nepravilnostima. Prije nego što je počela koristiti Kiehl’sov novi serum, njezina rutina sastojala se od pjene za čišćenje lica s enzimima, Kihel’s midnight recovery omega-rich cloud kreme, preko dana je koristila Ultra Facial hidratantnu kremu i povremeno Rare Earth deep pore cleansing masku. Željela je raditi na smanjenju vidljivosti pora te pojavi prištića.

“Budući da je moja koža mješovita i samim malo zahtjevnija, tragala sam za proizvodom koji će ublažiti nepravilnosti, prištiće i proširene pore. Koristila sam Kiehl’s Ultra Pure High-Potency Serum 9,8% Glycolic Acid dva tjedna, svaku drugu večer. Nakon što sam očistila lice od šminke na osušenu kožu nanijela sam 4 kapi seruma. Prvu večer osjetila sam lagano peckanje, što je normalno ako je koža na nekim dijelovima malo oštećena zbog prijašnjih proizvoda, stoga bi ta mjesta trebalo izbjegavati. Međutim, nakon toga nisam osjetila više nikakvu iritaciju. Njegova je tekstura lagana i ugodna na koži. Nemate osjećaj da ste ga stavili. Nakon što sam nanijela serum stavila sam hidratantnu kremu”.

Rezultati nakon dva tjedna

Kakve rezultate je Gabrijela primijetila nakon dva tjedna korištenja?

“Već prvi tjedan korištenja primijetila sam kako su se pore smanjile. Nanošenje je vrlo jednostavno i brzo, stoga ne oduzima puno vremena prije vaše daljnje večernje rutine. Važno je samo da ga nanosite navečer, zbog fotoosjetljivosti kože. Nakon dva tjedna, koža mi je čišća, ima manje nepravilnosti i neželjenih prištića, pore su zaglađenije, a koža je izgledala svježije. Zadovoljna sam rezultatom koje je dao ovaj serum i sigurno ću ga koristiti i dalje. Valja, ipak, naglasiti i da se dogodila svojevrsna faza čišćenja kože kada su se pojavili prištići, ali to je rezultiralo čistijim tenom”.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Ultra Pure High-Potency Serum 9.8% Glycolic Acid

Željka – Ultra Pure serum s niacinamidom

Svoju kožu edukatorici sam opisala kao kombiniranu s masnijom T-zonom, osjetljivu i sklonu atopiji. Prije uvođenja Kiehl’s seruma moja jutarnja rutina bio je nježni čistač, serum s vitaminom C i SPF, a večernja dvofazno čišćenje, nanošenje hijaluronskog seruma, okoloočne kreme, zatim hidratantne kreme i ulja za lice.

Prema preporuci edukatorice serum sam nanosila navečer, prije hijaluronskog koji je ionako bio dio moje rutine. Koristila sam ga svakodnevno, po tri kapi koje sam nanosila na T-zonu, gdje mi je i potrebna kontrola sjaja. Serum je lagane teksture, nije ljepljiv, brzo se upija i osvježava. S obzirom na to da imam osjetljivu kožu burnija reakcija na serum ne bi me iznenadila, ali ona je izostala. Nije bilo čak ni početnog peckanja.

Rezultati nakon dva tjedna

Je li se sjaj smanjio nakon dva tjedna?

Iako sam ovaj serum testirala relativno kratko, rezultati su vidljivi. Moja T-zona manje se masti i neželjeni sjaj pojavljuje se sve kasnije u danu. To znači da moja šminka dulje izgleda svježe i više nemam onaj osjećaj da moram obrisati i matirati lice nakon nekoliko sati. Također, moram naglasiti da moja osjetljiva koža na ovaj serum nije negativno reagirala ni u dva tjedna korištenja i svakako je opravdanja tvrdnja da je ovaj serum prikladan i za takav tip kože.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Ultra Pure High-Potency Serum 5.0% Niacinamide
Kiehl's Ultra Pure serumi

Zaključak

Kiehl’s Ultra Pure serumi od nas svakako dobivaju preporuku i sve tri odlučile smo nastaviti ih koristiti. Rezultate, iako za početak suptilne, vidjele smo već u prva dva tjedna korištenja. Bez obzira na to što imamo različite tipove kože, svaka je uspjela naći Ultra Pure serum za sebe i potrebe vlastite kože. Ono što valja naglasiti je da su sva tri seruma prikladna za sve tipove kože, ali pri odabiru je bitno znati što želimo postići, koje potrebe ima naša koža i koja stanja (poput dehidriranosti) želimo ublažiti.

Kiehl’s serumi dostupni su na web shopu i u njihovim poslovnicama, a tamo odmah možete i analizirati kožu te se savjetovati sa zaposlenicima o serumu koji bi za vas bio najbolji. Analiza je besplatna, a svaki zainteresirani čitatelj može doći i po svoj uzorak seruma kako bi ga i sami isprobali.

Kiehl's Ultra Pure serumi
Učitati još
Zatvori