Cream cheese board: Daska s krem sirom kao inačica popularnog butter board trenda
Cream cheese board: Daska s krem sirom kao inačica popularnog butter board trenda

Cream cheese board: Daska s krem sirom kao inačica popularnog butter board trenda

Kad je neki trend u gastro svijetu u pitanju, očekujemo da će brzo za njim doći i bezbroj varijacija na originalnu ideju. To se upravo desilo i sa butter board trendom, koji je nedavno preplavio društvene mreže. Već sada izranja bezbroj različitih vrsta daski na kojim se servira sve što možete zamisliti. Trenutno najpopularniji obrat na dasku s maslacem je daska sa krem sirom, poznatija na internetu kao cream cheese board!

How to: Cream cheese board

Kada planiramo odakle krenuti s našom daskom s krem sirom, imamo isti slučaj kao što je to bio s daskama s maslacem. Ne postoji jedan pravilan način kako da aranžirate vašu dasku, kao i koje dodatke da na nju stavite. Potrebno je samo biti kreativan. Najvažniji je svakako pažljiv odabir krem sira, kao i odabir kruha koji ćemo upariti uz njega.

Međutim, iako ne možete pogriješiti za koji god način se odlučite servirati vašu dasku, mi vam donosimo jednu kombinaciju okusa na koju najčešće nailazimo na društvenim mrežama.

Priprema

Iako u nazivu ovog gastro trenda stoji riječ „daska“, ako vam ideja serviranja krem sira na drvenoj dasci ne odgovara, možete ga napraviti na bilo kojem pladnju. Dakle, uzmite dasku ili pladanj, otvorite omiljeni krem sir i žlicom ga premažite po površini. To može biti u potpunosti neuredno, a možete se potruditi da žlicom oblikujete krem sir „valove“ ako želite impresionirati vaše prijatelje ili ukućane. Nakon toga, vrijeme je za dodatke i kao što smo rekli, ovdje imate potpunu slobodu. Međutim, kombinaciju koju smo najčešće viđali je dimljeni losos, kopar, kapari i crveni luk. Na ovu kombinaciju možete dodati bilo koje začine, ako to želite.

Poredajte dodatke preko krem sira kako god vam se sviđa. Pritom ne morate previše paziti oko samog serviranja. Sa svim različitim bojama koju ste dodali na nju, vaša daska će svakako izgledati izuzetno estetično. Odavat će utisak kao da je bilo potrebno mnogo više vremena za njeno serviranje, dok ćete vi znati koliko je jednostavno bilo napraviti je. Dok se sve ovo odvija, narežite kruha na šnite i blago ga istostirajte. To će upotpuniti finalni dojam. Dobar tek!

Foto: Instagram

Članak preuzet sa Journal.rs

Učitati još
Zatvori