Butter Board trend koji je i dalje hit – evo što je i kako ga napraviti
Butter Board trend koji je i dalje hit – evo što je i kako ga napraviti

Butter Board trend koji je i dalje hit –
evo što je i kako ga napraviti

Savršene plate sa sirevima i narescima jedan su od naših all-time favorita, ali najnoviji trend u gastro svijetu trenutno je “Butter Board”, odnosno daska s maslacem koju možete napraviti na bezbroj načina. Ove bogato ukrašene daske preplavile su društvene mreže, a napraviti jednu zahtjeva manje truda i vremena nego što to možda očekujete. Maslac i fini kruh već su dovoljno dobra kombinacija, a ovim novim trendom maslac se dovodi na sasvim novi nivo.

Ako želite oduševiti prijatelje kada vam dođu u goste, ili jednostavno priredite sebi “luksuzan” gastro doživljaj za večernje uživanje, poigrajte se u kuhinji i servirajte vaš butter board.

Osim daska s maslacem kreativci se u kuhinji igraju i s krem sirevima i feta sirom, pa već postoje i “Cream cheese board” i “Greek feta salad board“.

How to: Butter Board

Kada je ovaj recept u pitanju, većina sastojaka je prepuštena mašti na volju. Zapravo jedini sastojak koji svaki recept za ovaj tip daske podrazumeva jest maslac, i naravno pažljiv odabir kruha. Naš će odabir biti fini sourdough kruh i smatramo da s njim ne možete pogrešiti. Osim toga, način na koji ćete upotpuniti vašu dasku i za koje ćete se okuse odlučiti, u potpunosti je na vama.

Mi vam donosimo savjete kako da počnete sa sastavljanjem jedne ovakve daske, a naš vodič koristite samo kao inspiraciju.

Priprema

Za početak je potrebno da omekšali maslac premažete preko izabrane drvene daske. Posolite maslac krupnom solju, i začinite s malo papra. Sada je vrijeme da budete kreativni! Ove daske savršeno se slažu sa najrazličitijim mogućim dodacima kao što su džemovi, med, smokve, luk, čili, orašasti plodovi, masline, razno začinsko bilje… i tako u nedogled. Izaberite omiljene sastojke koje želite da dodate, jer je samo pitanje toga u kojem smjeru želite da vaša daska s maslacem ode. Igrajte se sa različitim okusima i teksturama i nemojte brinuti oko odabira dodataka.

Kada vidite koliko je lako i zabavno napraviti dasku s maslacem, sigurni smo da ćete ih napraviti još mnogo.

Članak je preuzet s Journal.rs.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori