Radni dan na poslu puno je bolji uz odličnu kavu – to najbolje znaju u ovoj domaćoj kompaniji
Radni dan na poslu puno je bolji uz odličnu kavu – to najbolje znaju u ovoj domaćoj kompaniji

Radni dan na poslu puno je bolji uz odličnu kavu – to najbolje znaju u ovoj domaćoj kompaniji

Ako ste ljubitelj kave (a vjerujemo da jeste, jer – tko nije?), onda ćete se složiti s nama kad kažemo da bez dobre šalice omiljenog toplog napitka nema života. Kava je ono što nas ujutro pokreće. Njen miris mami nas da izađemo iz kreveta i dobrog raspoloženja krenemo u dan koji je pred nama.

Ispijanje kave je ritual koji nas povezuje

No, osim što nas pokreće, kava je u našoj kulturi sinonim za druženja. Ritual ispijanja kave s prijateljima u kafiću ili s kolegama na poslu, dok istovremeno pretresamo najvažnije događaje dana, duboko je ukorijenjen u našu kulturu. Rečenica Idemo na kavu znači nam puno više od pukog ispijanja omiljenog toplog napitka. To je ujedno prilika da se družimo, razmijenjujemo mišljenja i njegujemo međuljudske odnose.

Znaju to dobro i u IT kompaniji Combis, koja je osmislila još jedan genijalni event koji nas je oduševio.

Nakon Pumpkin Daya, odnosno natjecanja u najbolje pripremljenim jelima od bundeve, u srijedu su se u Combisu punom parom kuhale kave za kolegice i kolege. I to ne bilo kakve kave, već specijalitetna kava imena Cloud No.9, koju je galantno i s puno pažnje zaposlenicima Combisa pripremao profesionalni barista.

Hvalevrijedan projekt domaće IT tvrtke

U zadnjih par godina duboko vjerujemo u naš #GetInvolved projekt u sklopu kojeg želimo korisnicima približiti što mi sve radimo kao IT kompanija. Nakon što smo osmislili i na tržište plasirali craft pivo Hack3r, razmišljali smo što bi moglo biti iduće. S obzirom da svoju uslugu krojimo po mjeri naših korisnika, razmišljali smo koji proizvod to može najbolje pokazati. Nešto što svi volimo, nešto što nas svako jutro trgne, nešto što želimo da je dobro. Kava je zato idealan proizvod koji pokazuje kakvi smo mi u odnosu prema poslu, kakvi smo prema našim korisnicima, da im želimo pružiti ono najbolje, a isto oni očekuju od nas. Iz cijele te ideje nastala je jedna lijepa priča s Lively Roasters pržionicom i Cloud No.9 kava, ispričala nam je Maja Markulin Klarić, direktorica odjela Digitalnih inovacija u Combisu.

Specijalitetna kava Cloud No.9

Kao i kod drugih stvari u životu, i kod kave nam je bitno da je ona kvalitetna i puna okusa. Da joj je miris pomalo drugačiji, izraženiji. Zato su u Combisu svojim zaposlenicima odlučili ponuditi samo najbolje. Udružili su snage s Lively Roasters pržionicom koja je posebno za Combisove zaposlenike i njihove klijente kreirala specijalitetnu kavu Cloud No. 9.

Cloud No. 9 kava je, priča nam Maja, prvenstveno namijenjena za njihove zaposlenike. Da im dan bude bolji čim ujutro dođu na posao te da uživaju u savršenoj kavi. Isto tako namijenili su je i za svoje korisnike. Njihov Cloud No.9 tvrtkama daje mogućnost da IT u potpunosti konzumiraju kao uslugu, bez velikih ulaganja i sigurnosnih dilema. Combis Cloud arhitekti tako kroje idealno rješenje za svakog korisnika zasebno i kreiraju lakoću poslovanja usporedivu, kako nam pričaju, sa šetnjom po oblacima. A tako će se osjećati i kad popiju gutljaj Cloud No. 9 kave.

Maja Markulin Klarić

Male tajne specijalitetne kave

A što nam daje fina kava, odnosno zašto je bolje piti specijalitetnu kavu i kako se spravlja, otkrio nam je prvi čovjek Lively Roasters pržionice i cijenjeni barista Marko Brajković.

Da bi se kava mogla uopće zvati specijalitetna kava, mora imati iznad 84 boda po organoleptici. Kad kupimo kavu koja ima više od 84 boda, možemo napraviti nešto dobro u pržionici. Priprema je ista kao i kod svake druge kave. Može biti na espresso način, odnosno profesionalni ili kućni espresso aparat. Dosta popularna je i moka, a ljudi još uvijek piju i jako puno turske kave, iako ju mnogi pripremaju na krivi način. Naime, turska kava se stavlja u hladnu vodu, zatim se zagrijava, no voda nikako ne smije ključati jer onda ubije sve arome, pojasnio nam je Brajković.

Marko Brajković

Zaposlenici Combisa jutro su započeli finom kavom, a kraj radnog dana proslavili – koktelom od kave! Koktel je kreirao Karlo Ferenščak iz Noela, a sastoji se od Plantation Original Dark ruma, likera od crnog ribizla iz Francuske, amaretta, cold brew kave i tonika.

Combis je ovim internim eventom još jednom pokazao kako je atmosfera u uredu važna za održavanje dobrih međuljudskih odnosa i komunikacije. A nema boljeg druženja od onog uz šalicu fine specijalitetne kave božanstvenog okusa.

Foto: Sanja Tušek

Učitati još
Zatvori