Novi omiljeni zimski napitak koji su pili naše bake i djedovi

Novi omiljeni zimski napitak koji su
pili naše bake i djedovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Magda Cygan (@mag_gypsy) on

Jutarnja rutina u zimskim mjesecima svima je dobro poznata. Zvonjava budilice, kratko protezanje, uskakanje u tople papuče i lagani put prema kuhinji. Buđenje mnogi ne mogu zamisliti bez dobre šalice kave koja će okusom i mirisom u trenu učiniti svoje. No, isto tako,u posljednje vrijeme se puno piše o tome koliko je ustvari kava dobra za organizam. Zahvaljujući društvenim mrežama i brzom širenju trendova tako se cikorija, bijela kava koju su pili naše bake i djedovi, ponovno vratila u domove. Zdrava alternativa omiljenom kofeinskom napitku, kremastom teksturom i toplom aromom osvojit će baš svakoga. Kada uz nju na tanjuriću poslužimo i fine suhe keksiće, jutro može početi. Cikorija za buđenje novi je favorit, a recept za zimski napitak vas čeka u nastavku.

Cikorija za lagano buđenje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Klaudia (@my_beige_life) on

Razmišljate li osmanjenju konzumacije kofeina, a pritom ne možete zamisliti dan bez kave, cikorija je vjerodostojna zamjena koja vas neće razočarati. Bijela kava, kako ju još zovu, svakog je jutra bila neizostavna namirnica na stolovima baka i djedova dok su uz čitanje novina započinjali dan.  S obzirom na to da ne sadrži kofein, voljet će ju i djeca. Topli napitak izvrsno se kombinira s mlijekom i čokoladom pa ćete u šalici cikorije pronaći sve što je potrebno za ugodan početak dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina (@gagalu_home) on

Cikorija je biljka koja dokazano ima brojne blagotvorne učinke na organizam. Preporuča se onima koji pate od žgaravice, jača imunološki sustav, doprinosi čišćenju organizma, a djeluje i kao prirodni sedativ. Stoga ne čudi da se ova mala biljka sve češće nalazi u kuhinjama kao dodatak prehrani. Osim što ćemo ju isprobati kao zamjenu za jutarnju kavu, poslijepodnevni pad energije cikorija će podići u trenu. Bogata je raznim vitaminima i mineralima te vlaknima koji tijelu trebaju kako bi normalno funkcioniralo.

Recept za kremastu bijelu kavu

  • 2 žličice cikorije
  • 1/2 žličice kakaa za kolače
  • 150ml mlijeka po izboru
  • 1 žličica meda

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori