Chicco di panne: topli talijanski kruščić punjen Nutellom jedva čekamo probati
Chicco di panne: topli talijanski kruščić punjen Nutellom jedva čekamo probati

Chicco di panne: topli talijanski kruščić punjen Nutellom jedva čekamo probati

Italija slovi za zemlju koja ima najbolju hranu na svijetu i to nas uopće ne čudi. Dapače, obožavamo talijansku kuhinju, njihova planetarno popularna jela te jednostavne, a prefine namirnice.

Na veselje svih obožavatelja finih šunka, pršuta i raznih talijanskih sireva, u Zagrebu se u posljednjih par godina otvorilo nekoliko specijaliziranih trgovina s talijanskim namirnicama. Dvije Mangia specijalizirane trgovine od otvorenja su broj jedan gastro adrese na koje odlazimo po prave talijanske delikatese. Od mortadela, pršuta, Grana Padano sireva, burata i tjestenina, u ovim prodavaonicama uvijek pronađemo najbolju kvalitetu i okuse Italije.

Chicco di pane u Mangia Paninoteci

Od prošle godine Mangia ima i Paninoteku gdje rado navratimo po razne focaccia sendviče, slastice i kave. Stalnu ponudu u Paninoteci često nadopunjuju novim finim zalogajima, a najnoviji među njima je chicco di pane s Nutellom.

Chicco di pane je topli hrskavi talijanski kruščić, idealan za složiti mali sendvič. Možete ga puniti sastojcima po želji – raznim namazima, salamama, šunkama, sirom, a odličan je izbor za doručak ili snack.

U Mangia Paninoteci možete očekivati uvijek svježe pečeni chicco di pane. Dosad se posluživao s mortadelom, a u popodnevnim satima je uz čašu finog talijanskog vina činio savršeni aperitivo.

Osim ove slane verzije, Mangia Paninoteka sada u ponudi ima i slatku varijantu – chicco di pane s Nutellom. Topli kruščić punjen omiljenim namazom od lješnjaka i kakaa izgleda toliko primamljivo da ga jedva čekamo probati.

Učitati još
Zatvori