Ova slastičarnica u Budimpešti proglašena je jednom od najboljih na svijetu
Ova slastičarnica u Budimpešti proglašena je jednom od najboljih na svijetu

Ova slastičarnica u Budimpešti proglašena
je jednom od najboljih na svijetu

Jedan od najljepših europskih gradova zasigurno je glavni grad Mađarske, Budimpešta. Osim povijesnih i kulturnih znamenitosti, Budimpešta osvaja posjetitelje svojom gastronomskom ponudom, zabavnim životom i zanimljivim zabavnim sadržajima, poput kupališta u centru grada. Ako planirate posjetiti mađarsku metropolu, za vas imamo spreman vodič po Budimpešti. A još jedna od atrakcija grada su i izvrsna mala mjesta s malo drugačijom ponudom.

Mala slastičarnica u blizini bazilike sv. Stjepana, Chez Dodo Artisan Macarons, u Budimpeštu donosi dašak Pariza. Već deset godina ondje se rade jedni od najboljih macaronsa na svijetu.

Chez Dodo

Poznati francuski kolačići, macaronsi, obično dolaze u šarenim bojama, a njihova nježna i krhka tekstura uz dodatak sloja kreme, zaslužni su za planetarnu popularnost te slastice. U njih se zaljubila i Dora  Szalai, danas jedna od vlasnica Chez Dodo slastičarnice. Nezadovoljna ponudom macaronsa u Budimpešti, otišla je u Pariz usavršiti izradu ovih kolačića. Po povratku u Budimpeštu, preko dana je radila svoj agencijski posao, a preko noći uživala u izradi macaronsa za prijatelje, obitelj i kolege. Slastičarstvo je ubrzo uzelo maha, svi koji su probali macaronse bili su oduševljeni i tražili nove narudžbe, pa je pred Dorom bio nov izazov – napuštanje uredskog posla i otvaranje slastičarne.

Chez Dodo Artisan Macarons and Cafe otvoren je 2014. godine u ulici kraj Bazilike, jedne od glavnih turističkih atrakcija grada. Macaronsi se izrađuju na licu mjesta, pa posjetitelji mogu uživati u svojoj šalici kave dok promatraju izradu slastica.

Nalaze se na adresi 1051 Budapest, Sas u. 7.

Macarons

Za izradu macaronsa koriste se isključivo najkvalitetniji sastojci, a u ponudi je preko 20 okusa i varijacija. Neki od popularnih okusa su pistacija, vanilija-naranča, mliječna čokolada s tonkom i karamelom, kokos-limeta, passion fruit, lješnjak, malina-ruža, pa sve do neobičnih kombinacija poput tamna čokolada-whiskey-slanina.

Osim macaronsa, u ponudi je još nekoliko pažljivo odabranih slastica, kao što su canelé, madeleine i gigantske macaron torte.

La Liste nagrada

Chez Dodo se našao na prestižnoj listi 5 najboljih slastičarnica na svijetu za 2024. godinu. Uvršten je u La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 kategoriju, a najveća je potvrda iznimne kvalitete i kreativnih inovacija.

Dodatne informacije

Adresa: 1051 Budapest, Sas u. 7.

Instagram: Chez Dodo Artisan Macarons

Web stranica: Chez Dodo

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori