Brownie s bananom i maslacem od kikirikija je sve što nam danas treba – imamo recept
Brownie s bananom i maslacem od kikirikija je sve što nam danas treba – imamo recept

Brownie s bananom i maslacem od kikirikija je sve što nam danas treba – imamo recept

Čoko brownies postali su sinonim za čokoladni raj.  Oni pružaju neodoljivu kombinaciju mekoće, sočnosti i intenzivnog čokoladnog ukusa. Posljednjih godina doživljavaju pravu renesansu te slastičari eksperimentiraju s raznim ukusima i oblicima ovih neodoljivih kolača. Stoga, odlučili smo vam predstaviti recept za nešto drugačiji brownie – s bananom i maslacem od kikirikija. Tekstura je jednostavna, a harmonija ukusa je definicija hedonizma. Najbolje od svega je to što je lak za pripremu. Food blogerica Gail, poznatija kao kreatorica bloga teak & thyme nas uči ovom receptu.

@teakandthyme
@teakandthyme

Sastojci:

  • 2 zrele banana
  • 1 jaje
  • 100 g kakao praha
  • 1 žličica kave
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica vanilijinog šećera
  • 225 g maslaca
  • 350 g bijelog šećera
  • 300 g crne čokolade, izlomljene na komade
  • 180 g brašna
  • 100 g maslaca od kikirikija

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180° C. Posudu obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi (u kojoj ćete ujedno i miješati sastojke) zgnječite banane vilicom. Dodajte jaje i promiješajte dok se ne dobije homogena smjesa. Zatim, dodajte kakao prah, kavu, prašak za pecivo, sol i vanilijin šećer. Opet promiješajte dobro i ostavite sa strane. U tavi na slaboj vatri otopite maslac, šećer i crnu čokoladu. Miješajte sve dok se šećer u potpunosti ne otopi. Dodajte čokoladu u posudu s bananom i miješajte dok se ta dva sastojka ne sjedine. Zatim, dodajte brašno i promiješajte dobro. Ulijte smjesu u prethodno obloženu posudu.

Maslac od kikirikija stavite u vrećicu sa zip zatvaračem. Ako je maslac previše tvrd, možete ga otopiti u mikrovalnoj. Potom, izrežite rub vrećice i počnite prelijevati kolač kikiriki maslacem. Kada ste cijel kolač prelili maslacem, vrijeme je da ga ispečete. Pecite nekih 25 do 28 minuta ili dok se rubovi ne stvrdnu, a sredina ostane meka i vlažna. Kada kolač izvadite iz pećnice, posolite ga (poželjno je da su krupnije mrvice soli) i pričekajte da se malo ohladi prije nego ga odložite u hladnjak. Ostavite ga u hladnjaku barem tri sata. Brownie je spreman za serviranje. Narežite ga na manje dijelove. Najbolje bi bilo da ga servirate sa sladoledom od vanilije preko kojeg možete dodati još malo kikiriki maslaca. Uživajte!

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@teakandthyme, teak&thyme)

Učitati još
Zatvori