Omiljena zagrebačka pekarnica ima prefini novitet zbog kojeg je već danas vrijedi posjetiti

Omiljena zagrebačka craft pekarnica Bread Club osim što odlično radi na dvije lokacije u gradu, često nas iznenađuje pekarskim novitetima. Obožavamo njihove croissante, cruffine, cookieje i panetonne, a jednako tako uživamo i u sourdough kruhu i ukusnim sendvičima. Bread Club je pekarnica koja radi kruh s prirodnim kvascem, što je tehnički najzahtjevnija vrsta pekarstva. Za proizvodnju takvog kruha potrebno je ogromno znanje o prirodno kvascu, cjelokupnom procesu fermentacije i kvaliteti žitarica, a uz sve to njihova ekipa svoje znanje nesebično dijeli i polaznicima Breadclubovih radionica izrade kruha. Ovog puta našu su pažnju privukla mala rustikalna peciva koja smo vidjele na njihovoj Instagram stranici i odmah ih poželjele isprobati.

Bread Club novitet

Svoju veliku ponudu sourdough kruhova danas su obogatili još jednim proizvodom pod imenom šlapata, odnosno šlapa. Riječ je o malenom okruglastom pecivu s maslinovim uljem koje je originalnog i nepravilnog oblika, pa time podsjeća na šlapu. Šlapa, inače poznata i pod talijanskim imenom ciabatta nije jednostavna za izradu, vrlo je delikatna i za uspješnu izradu potrebno je puno znanja, truda i strpljenja. No u konačnici je vrlo meka, s hrskavom koricom te ima prepoznatljiv miris i okus.

Već vidimo da će ovo pecivo karakterističnog rustikalnog izgleda s primamljivim rupama u tijestu postati pravi hit. U ponudi je svaki dan od 11 sati, a kao i svaki njihov novitet, jedva čekamo probati i šlapatu. Možete ih pronaći na lokaciji u Vlaškoj ulici 27 i Trakošćanskoj 42 u Zagrebu.

Foto: Instagram

0