Omiljena zagrebačka pekarnica ima prefini novitet zbog kojeg je već danas vrijedi posjetiti

Omiljena zagrebačka pekarnica ima prefini novitet zbog kojeg je već danas vrijedi posjetiti

Omiljena zagrebačka craft pekarnica Bread Club osim što odlično radi na dvije lokacije u gradu, često nas iznenađuje pekarskim novitetima. Obožavamo njihove croissante, cruffine, cookieje i panetonne, a jednako tako uživamo i u sourdough kruhu i ukusnim sendvičima. Bread Club je pekarnica koja radi kruh s prirodnim kvascem, što je tehnički najzahtjevnija vrsta pekarstva. Za proizvodnju takvog kruha potrebno je ogromno znanje o prirodno kvascu, cjelokupnom procesu fermentacije i kvaliteti žitarica, a uz sve to njihova ekipa svoje znanje nesebično dijeli i polaznicima Breadclubovih radionica izrade kruha. Ovog puta našu su pažnju privukla mala rustikalna peciva koja smo vidjele na njihovoj Instagram stranici i odmah ih poželjele isprobati.

Bread Club novitet

Svoju veliku ponudu sourdough kruhova danas su obogatili još jednim proizvodom pod imenom šlapata, odnosno šlapa. Riječ je o malenom okruglastom pecivu s maslinovim uljem koje je originalnog i nepravilnog oblika, pa time podsjeća na šlapu. Šlapa, inače poznata i pod talijanskim imenom ciabatta nije jednostavna za izradu, vrlo je delikatna i za uspješnu izradu potrebno je puno znanja, truda i strpljenja. No u konačnici je vrlo meka, s hrskavom koricom te ima prepoznatljiv miris i okus.

Već vidimo da će ovo pecivo karakterističnog rustikalnog izgleda s primamljivim rupama u tijestu postati pravi hit. U ponudi je svaki dan od 11 sati, a kao i svaki njihov novitet, jedva čekamo probati i šlapatu. Možete ih pronaći na lokaciji u Vlaškoj ulici 27 i Trakošćanskoj 42 u Zagrebu.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori