Bomboloni su talijanske krafne koje možete probati u centru Zagreba
Bomboloni su talijanske krafne koje možete probati u centru Zagreba

Bomboloni su talijanske krafne koje
možete probati u centru Zagreba

Stiglo je vrijeme krafna pa ovih dana ne prestajemo uživati u ovoj nezaobilaznoj poslastici u karnevalsko doba. Neke zagrebačke slastičarnice i pekarnice već su ih stavile u prodaju, a ponuda je zaista šarolika. Od klasičnih krafni punjenih marmeladom i čokoladom preko onih izrađenih od sourdough tijesta pa sve do krafnica s malo posebnijim punjenjem, svatko će pronaći svog favorita.  Ponuda krafna je iz godine u godinu sve veća i bolja pa osim onih u klasičnom obliku, danas možemo uživati i u raznim doughnutima, ali i talijanskim maritozzima. A još jedna poslastica koja originalno dolazi iz Italije, a možete ju probati u Zagrebu su bomboloni.

Bomboloni – talijanske krafne kojima ne nedostaje nadjeva

Iako ih u pekarnicama i kafićima diljem Italije možete pronaći tijekom cijele godine, Talijani u bombolonima, baš kao i mi u krafnama, najviše uživaju za vrijeme karnevala. Ime su dobili od riječi “bomba”, a od naših se krafni razlikuju po količini punjenja. Najčešće su u pitanju slastičarska krema ili Nutella, kojima je tijesto vrlo bogato napunjeno. Toliko da su vam teški u ruci, ali su tako lagani i ukusni kada ih zagrizete.

Talijani bombolone najviše vole jesti za doručak, uz cappuccino. No, odličan su izbor i kad god poželite nešto čime ćete si zasladiti dan. Ove krafne se rade od tijesta za brioche, s dodatkom maslaca i jaja. Tijesto je potrebno zamijesiti i ostaviti da se diže kako bi kvasac mogao učiniti svoju čaroliju.

Kad se izrežu, prže se dok ne porumene. Zatim se posipaju šećerom i pune nadjevom. Osim već navedene Nutelle i slastičarske kreme, to može biti i marmelada, pistacija, čokolada…

Gdje u Zagrebu probati bombolone?

Bombolone u Zagrebu možete pronaći u Mangia Paninoteci. Pune se pred kupcima, a možete birati između slastičarske kreme, pistacije, marmelade i Nutelle. 

Mangia Paninoteka nalazi se na adresi Medulićeva 14, a cijena jedne ove krafne iznosi 2,39 eura.

Učitati još
Zatvori