Ako ste još u Zagrebu, svratite do Marketa i uživajte u ljetnim specijalitetima

Ako ste još u Zagrebu, svratite do Marketa i uživajte u ljetnim specijalitetima

Bistro Market u Gundulićevoj ulici jedna nam je od omiljenih adresa za ručak pa uvijek s nestrpljenjem čekamo vidjeti što su novo pripremili. Kako se jelovnik u Marketu mijenja sezonski, ekipa predvođena vlasnikom Franom Ćurkovićem te glavnim kuharom Goranom Stanisavljevićem ovih je dana predstavila novi, ljetni menu.

Osam ljetnih jela vas čeka na novom meniju

On se sastoji od osam jela, a kao i inače, u Marketu se svaki dan trude imati minimalno tri dnevna jela u ponudi. Juha kao i do sada ostaje vezana uz dnevnu/sezonsku ponudu na Dolcu i inspiraciju glavnog kuhara. S obzirom na to da je sezona rajčica, najčešće će se pojavljivati razne varijante juha od rajčice.

Na jelovniku možete pronaći i dva vegetarijanska jela. Domaći njoki s raštikom, patlidžanima, tikvicama i karameliziranim cherry rajčicama je jelo koje se sviđa i mesojedima jer svaki zalogaj može biti posebna priča kombiniranjem povrća. Njoke u Marketu rade sami, u smjesu dodaju raštiku, dok je umak napravljen na bazi povrtnog temeljca uz svježe povrće s Dolca.

Drugo vegetarijansko jelo je Sezonski povrtni rižoto ili u ovom trenutku – rižoto s tikvicama, graškom, pinjolima i šafranom. “S rižotima smo se već etablirali na zagrebačkoj gastro sceni, tako da ovaj rižoto prati našu filozofiju o iznimno ukusnim rižotima s originalnim uparivanjem okusa”, kaže Fran.

S obzirom na vruće dane, na stalni menu dodali su i Market Cezar salatu – romana salata sa sous-vide piletinom koja se zapeče prije serviranja, cherry rajčicama, Grana Padano sirom, špekom i zapečenim domaćim kruhom.

Faširanac s twistom, piletina s ječmom i file bijele ribe

Tradicionalno jelo s twistom na ljetnom meniju je Premium Faširanac s kremastim pire krumpirom, pečenim paprikama i čipsom od češnjaka. Ovaj klasik podigli su na jedan viši nivo s kvalitetnim namirnicama jer je u faširancu većinom junetina. Također, malo drugačiji pristup ovom tradicionalnom jelu je taj da rade samo jedan veliki faširanac od 210 g, čime su gosti zasad oduševljeni.

Pečeni batak i zabatak s pečenim mrkvama i ječmom s breskvama je treće mesno jelo na meniju. Za ljetne dane paše piletina pa tako uz ječam s breskvama i pečenim mrkvama ovo jelo postaje laganije, a opet okusima dovoljno zanimljivo da s njime ne možete promašiti.

Kao i do sad, i na ovom jelovniku nalazi se riblje jelo. File bijele ribe (divlji mol, orada ili brancin) s krumpir salatom, sušenim cherry rajčicama, ukiseljenim lukom i sotiranom blitvom s bademima i kurkumom je tu za sve ljubitelje ribe. Izvrsno marinirani file bijele ribe uz vrlo kreativan prilog s pomakom od tradicionalnog svojim okusima i bojama daju odlično gastronomsko iskustvo.

Mini Pavlova i omiljeni crni rižoto

Desert će se mijenjati kao i dnevna juha, no većinu vremena će to biti Mini Pavlova torta s bobičastim voćem koja je svojim atraktivnim izgledom i okusima već oduševila sve ljubitelje slatkog.

Svakog petka u ponudi je i crni rižoto s kremom od graška, jelo koje se hvali otkako se Market otvorio.

U ponudi je i ljetni degustacijski menu (mesni i bezmesni), a sastoji se od 4 slijeda. Cijena po osobi je 149 kn. Što se sve nalazi na degustacijskom meniju, kao i sve ostale novosti, možete doznati na Facebook i Instagram profilima.

Foto: Jan Iveta za Wolt

Učitati još
Zatvori