Imamo ideju za lunch date ove jeseni – svratite u Market, imaju novi meni
Imamo ideju za lunch date ove jeseni – svratite u Market, imaju novi meni

Imamo ideju za lunch date ove jeseni –
svratite u Market, imaju novi meni

Market, jedan od popularnijih zagrebačkih bistroa, vjerno prati sezone i kompletno mijenja svoje jelovnike. Kod njih obožavamo tradicionalna jela s twistom! Jedan radni dan zato smo odlučile skratiti i svratiti u Market na lunch date kako bismo isprobale sva nova jela s jesenskog menija, a vlasnik Fran Ćurković otkrio nam je detalje o njima. Jesenski plodovi poput bundeve, gljiva, kestenja i nara daju čarobnu notu svakom njihovom jelu, od predjela do deserta. U nastavku doznajte u čemu možete već danas uživati u Gundulićevoj 13 te koji su naši apsolutni favoriti…

Bistro Market jesenski menu 2020.
Market
Lunch date započele smo koktelima: Zagreb Mule i Moscow Mule

Predjela

Spring Soparnik s domaćim bijelim umakom ukusna je interpretacija soparnika pod utjecajem azijskih spring rolica. Marketov je hrskav poput rolica, ali zadržava okus soparnika. U njemu se nalazi krema od sira, a serviran je uz blago ljutkasti umak na bazi jogurta za svježinu i kick. Ako, pak, preferirate meso za predjelo, odaberite Beef tartare s aromatiziranim maslacem i tostiranim domaćim sourdough kruhom. U Marketu su nam rekli kako biftek kupuju na Dolcu u mesnici Zagorac, a uz tartare serviraju maslac sa začinskim biljem i domaći sourdough tostirani kruh. Kruh sami peku, a koliko je fin govori činjenica da većina gostiju misli da ga kupuju u zagrebačkim artisan pekarnicama. Isprobale smo i dnevnu juhu s bundevom koja nas je posebno oduševila!

Market GIF
Dnevna juha od bundeve i soparnik su nas oduševili
Soparnik_Market
Soparnik, 6,40 eura
Market_Beef tartare
Beef tartare, 14,40 eura

Glavna jela

Vegan Market Bowl sa seitanom, kvinojom, mariniranom ciklom, ukiseljenim lukom i povrćem drugo je vegansko jelo otkako su otvoreni, a inspirirano je poke bowlovima koji se nude u zagrebačkim restoranima. Preveli su ga na ‘hrvatski’, dodali malo Market štiha i stvorili super ukusno jelo. Za ljubitelje ribe u ponudi imaju ragu od tune s kremastom palentom uz dodatak dehidriranih crnih maslina i ukiseljenog luka. Nutritivno izbalansirano jelo koje će zadovoljiti svakog gurmana.

Ako volite rižoto, isprobajte onaj s potpisom chefa Gorana Stanisavljevića s bundevom, crnim trubama, kestenjem i narom. Riječ je jednom od Marketovih poznatijih rižota koji je bio hit na jesen 2021. godine. Svaka komponenta podsjeća na jesen. Kompleksan je i pun karaktera. Ako želite rižoto s mesom, naručite onaj s biftekom, bundevom, crnim trubama i kestenjem. Biftek se odlično sljubljuje s bundevom i kestenjem.

Market_Vegan Bowl
Vegan Bowl, 11,90 eura
Market_Rižoto od bundeve
Rižoto od bundeve, 11,90 eura
Market_Rižoto s biftekom i bundevom
Rižoto s biftekom i bundevom, 16,90 eura

Pohani lungić s kremom od cvjetače i salatom od ljubičastog kupusa još je jedno od glavnih jela koja mame i okusom i izgledom. Lungić pohaju u klasičnom pohu te serviraju uz kremu od cvjetače i salatu od ljubičastog kupusa s dresingom od naranče i brusnica. Pohani lungić i krema od cvjetače daju karakter jelu, a salata od ljubičastog kupusa daje svježinu.

Ono što se zbog popularnosti ponavlja iz sezone u sezonu na Marketovom meniju je pašticada od juneće koljenice s domaćim njokima. Velika preporuka!

Market_Pohani lungić s pireom od cvjetače
Pohani lungić s pireom od cvjetače, 13,40 eura
Market_Pašticada s domaćim njokima
Pašticada s domaćim njokima, 14,90 eura

Dobivali smo mnogo upita za lagana jela s mesom ili keto jela pa smo se odlučili napraviti našu Market verziju Beef tagliate. Beef tagliata ala Market sadrži 120 grama bifteka, zelenu salatu, cherry rajčice, listiće grana padana i sezonsko povrće, rekao nam je Fran Ćurković.

Market_Beef tagliata ala market
Beef tagliata ala Market, 14, 40 eura

Picek s mlincima i kremom od ljubičastog luka pravo je savršenstvo – tradicionalno jelo koje su doveli na višu razinu.

Pileći batak i zabatak pečemo da ostane hrskavo izvana i mekano iznutra. Mlince slažemo kao lasagne i svaki sloj premazujemo s posebnim umakom i zatim zapečemo u pećnici. Kremu od ljubičastog kupusa radimo uz pomoć termo miksera, koji uz dodane začine, pretvara ljubičasti kupus u kremu. Klasik koji svakako preporučujem svima, kaže Fran.

Market_Picek z mlincima
Picek z mlincima, 12,90 eura

Deserti

Tiramisu je klasični talijanski desert koji se utkao u našu svakodnevicu. U Marketu ga serviraju u čaši, a komentari na njega su toliko dobri da je ostao na meniju od početka ljeta. U ponudi uvijek imaju čokoladni desert, a kako bi stvorili slatku jesen na tanjuru, čokoladu su obogatili slatkom bundevom, mascarponeom i pireom od jabuke. Sočan Mud cake kompleksan je desert koji će osvojiti svako nepce – pire od pečenih jabuka daje svježinu, dok krema od slatke bundeve i mascarponea dodaje ‘ono nešto’.

Market
Ukusan Mud cake sadrži i čokoladu i bundevu i jabuku i mascarpone...
Market_Mud cake s pireom od jabuke
Mud cake s pireom od jabuke, 5,90 eura
Market_Tiramisu
Tiramisu, 5,80 eura
Najbolji način da se isprobaju Market jela i Market filozofija je njihov meni od četiri slijeda za koji se treba najaviti barem dan unaprijed (cijena mu je 24,90 eura). Jedan je mesni, drugi riblji, a sadrže gore navedena i opisana jela. Evo i detalja:
Menu 1
1. Dnevna juha
2. Beef tartare s aromatiziranim maslacem i tostiranim domaćim sourdough kruhom
3. Rižoto s biftekom i bundevom
4. Mud cake s pireom od jabuke i kremom od slatke bundeve i mascarponea
Menu  2
1. Dnevna juha
2. Spring Soparnik s bijelim umakom
3. Ragu od tune s kremastom palentom
4. Mud cake s pireom od jabuke i kremom od slatke bundeve i mascarponea

Dodatne informacije

Lokacija: Gundulićeva ul. 13

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 11 do ponoći

Telefon: 01 2468 254

Web stranica: marketbistro.com.hr

Foto: Market, Karlo Jelić

Učitati još
Zatvori