U Fužinama Staru godinu ispraćamo u podne –  donosimo detalje
U Fužinama Staru godinu ispraćamo u podne –  donosimo detalje

U Fužinama Staru godinu ispraćamo u
podne – donosimo detalje

Odbrojavanje do najpoznatijeg tradicionalnog Ispraćaja Stare godine u podne koji se održava u subotu, 31. prosinca, u Općini Fužine već je krenulo. Uvertira u novogodišnji program je romantična Šetnja pod bakljama uz goransko labuđe jezero Bajer do podzemne ljepotice špilje Vrelo koja se održava u petak, 30. prosinca, u popodnevnim satima.

Što nas čeka ove subote?

U subotu, 31. prosinca, glavno je događanje kojem se vesele veliki i mali, a program starta od 9 sati ujutro s usponom na Preradovićev vrh uz stručno vodstvo Lynx and Fox koji je rezerviran za sve ljubitelje dobre rekreacije, koji će kulminirati s božanstvenim pogledom na Fužine i njezine bisere, jezera Bajer i Potkoš. Povratak u Fužine planiran je točno za Doček Nove godine u podne.

Središnja proslava se održava u Goranskom božićnom selu u središtu Fužina. Dvadeset  i drugi po redu podnevni doček u Fužinama započinje u 10:00, a goste će u glazbenom dijelu programa zabavljati riječki band Brevis. U 11 sati Opatijski kukali tradicionalno će se okupati u hladnom jezeru Bajer i nazdraviti s publikom.

Točno 10 sekundi prije podne krenut će razigrano i veselo odbrojavanje uz zvukove glazbe. Scenografiju pozornice tijekom odbrojavanja krasit će vatreni scenski efekti, a kulminacija će biti veliki vatromet.

Za sve željne intimnijeg Dočeka Nove godine u podne, u Fužinama su se pobrinuli da se uz vodstvo vodiča Lynx and Fox organizira prigodan program na Preradovićevom vrhu s pogledom na cijelo novogodišnje događanje u Fužinama.

Detaljni program ovogodišnje manifestacije možete provjeriti ovdje.

Učitati još
Zatvori